Federalno ministarstvo rada i socijalne politike na jesen organizira sajam zapošljavanja

/

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će na jesen, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i Federalnim ministarstvom razvoja, obrta i poduzetništva, organizirati sajam zapošljavanja, najavio je ovo resorni ministar Adnan Delić, nakon inicijalnog sastanka sa suorganizatorima, direktorima Helenom Lončar i Ahmetom Baljićem.

Povezivanje poslodavaca

Sajam se organizuje prvenstveno s ciljem povezivanja poslodavaca sa potencijalnim zaposlenima, pružajući jednima prilike za profesionalni razvoj i ostvarenje karijere i zaposlenja, a drugima povezivanje s tražiteljima posla, odnosno potencijalnim zaposlenicima.

– Sve zajedno treba doprinjeti jačanju tržišta rada, smanjenju nezaposlenosti i zadržavanju radne snage u BiH – kaže ministar Delić.

Sajam će biti otvoren za sve nezaposlene koji traže posao, kao i za poslodavce koji žele pronaći kvalifikovane kandidate za svoje kompanije.

– Ideja vodilja u organizaciji ovog sajma nam je, osim pružanja poslovnih prilika nezaposlenima i poslodavcima i stvaranje stimulativnog okruženja koje će podsticati naše mlade da ostanu u zemlji i doprinesu njenom ekonomskom i socijalnom razvoju.

Kao ministarstvo nastojimo stvoriti atmosferu u kojoj mladi mogu pronaći inspiraciju, podršku i mogućnosti za svoj profesionalni rast i razvoj, a onda i posao koji će im omogućiti ostanak u ovoj zemlji – izjavio je ministar Delić.

Ovo je, poručuju iz Ministarstva, poziv ozbiljnim poslodavcima da iskoriste priliku i dođu do domaćih radnika, prvenstveno mladih i pruže im šanse za zapošljavanje, dok je istovremeno mladima poziv da iskoriste ovu priliku za umrežavanje, sticanje kontakata i predstavljanje sebe poslodavcima iz cijele Federacije.

Različite aktivnosti

Dvodnevni program će obuhvatiti različite aktivnosti, uključujući prezentacije kompanija, individualne konsultacije sa karijernim savjetnicima, kao i mogućnosti za direktno zapošljavanje putem različitih interaktivnih sesija.

– Više informacija o tačnim datumima, lokaciji i detaljima programa bit će dostupno u narednom periodu. Pratite naše zvanične kanale komunikacije kako biste bili u toku sa najnovijim informacijama – kaže se u saopćenju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...