Jelka Milićević, oslobođena u slučaju ‘Respiratori’, imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH?

/

Jelka Milićević, bivša federalna ministrica finansija oslobođena optužbi u slučaju “Respiratori”, uskoro će preuzeti ulogu zamjenice direktora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Njezino imenovanje, kako se navodi, dolazi iz HDZ-ove kvote.

Imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine obavlja Parlament Federacije BiH na period od četiri godine, uz mogućnost reizbora.

Vlada FBiH je već formirala Komisiju zaduženu za odabir kandidata za nominiranje za imenovanje zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH. Komisija će pregledati prijave, obaviti intervjue s kandidatima te predložiti Vladi FBiH rang-listu s najbolje ocijenjenim kandidatima.

Očekuje se da će Jelka Milićević biti najbolje rangirana na toj listi kandidata, što bi značilo da će Vlada FBiH predložiti njezino imenovanje Parlamentu FBiH za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH.

Milićević je bila optužena u slučaju “Respiratori” zbog navodnog nesavjesnog rada u službi, no Sud BiH je oslobodio optužbi. Dok su ostali optuženici već na izdržavanju kazne, Milićević se priprema za preuzimanje nove funkcije.

Izvor: etto.ba

Povezani postovi

Bosna i Hercegovina na 11. mjestu po ispijanju kahve

Ispijanje kahve na našim prostorima je ritual koji nas...

Kako je Ministarstvo obrazovanja FBiH raspodijelilo 575.000 KM, jesu li podnosioci zahtjeva ispunili kriterije?

Federalni revizori u Izvještaju o finansijskoj reviziji Federalnog ministarstva...

Četveročlanoj porodici u BiH mjesečno treba 3.500 KM: Cijela plaća ide za hranu

Sindikalna potrošačka korpa iz mjeseca u mjesec cjenovno je...

Sindikalna potrošačka korpa se opasno približila 3.000 KM

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne...