Šok za Mehmedovića, Šišić ostaje u SDA

/

Osnivanjem novog političkog projekta “NAPRIJED” nekadašnjeg prvog čovjeka SDA Tešanj, Šemsudina Mehmedovića, očekivanja dijela javnosti su bila da će masovno viđeniji članovi, funkcioneri, aktivisti, ali i simpatizeri preći u novu stranku. Ipak, to se nije desilo.

Lokalni sastav i kadrosvski potencijal stranke “NAPRIJED” je vrlo ograničen, da ne kažemo da je i siromašan.

Najviše je bilo nepoznanica oko statusa Fuada Šišića, načelnika općine Tešanj u tri mandata, ali to je najvjerovatnije napokon i razriješeno pojavljivanjem Šišića na Bajramskom prijemu koji je drugog dana Ramazanskog bajrama organizovala SDA Tešanj na čelu sa predsjednikom Povjereništva Suadom Huskićem.

Ovim je NAPRIJED projekat osuđen ne neuspjeh, iako su očekivanja na startu bila da će čak doći do promjene većine u Općinskom vijeću to se nije desilo.

Nije se desilo ni da su neki poznati u SDA kao “Mehmedovićevi ljudi” krenuli u “NAPRIJED” poput: Kurtića, Roše, Ogrića, Lihića, Pilava, nekadašnjeg ministra Hadžića, Bajrić i drugih. Naprotiv svi su još uvijek čvrsto uz lokalnu SDA.

Svakako je da poznavajući lukavost i visprenost Mehmedovića do objavljivanja lista za lokalne izbore mogu nas očekivati brojna šokantna iznenađenja.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...