Koordinaciono tijelo za borbu protiv nasilja nad ženama i djecom ZDK počelo sa radom

/

Koordinaciono tijelo za bobru protiv nasilja nad ženama I djecom ZDK je nakon nedavnog proširenja I imenovanja članova I članica iz medijskih kuća počelo sa radom.

Prvi im je zadatak izrada Programa mjera prevencije nasilja na području kantonu, a prvi radni sastanak održali su krajem sedmice. Razgovaralo se tom prilikom I o ovlaštenjima I nadležnostima Koordinacionog tijela za bobru protiv nasilja nad ženama I djecom ZDK, ali I potrebi edukacije skupštinskih zastupnika I zastupnica o ovoj važnoj temi, te eventualnom održavanju tematskih, u kvartalnim periodima održavanih, sjednica kantonalne Skupštine  na kojima će se raspravljati o dinamici primjene I poštivanja odredaba iz Programa mjera prevencije nasilja na području Zeničkodobojskog kantona, izvještava Zenicainfo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nasilna smrt I.A. u prostorijama Policijske uprave: Sprovedena obdukcija, uhapšena jedna osoba

Dana 17.06.2024. godine u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica po...

MUP ZDK: Pretresi automobila i zapljene droga u Visokom, Tešnju, Doboju Jug i Žepču!

MUP ZDK izveo je opsežnu akciju usmjerenu protiv nezakonite...

Osiguran novac za izradu projekta nove zgrade Kantonalne bolnice Zenica

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je prvi rebalans budžeta tog...

Novi Šeher: Tamo gdje se hrabro prkosi poplavama i mijenja budućnost

Građani ovog mjesta, uz podršku Kantonalne uprave Civilne zaštite,...