Koordinaciono tijelo za borbu protiv nasilja nad ženama i djecom ZDK počelo sa radom

/

Koordinaciono tijelo za bobru protiv nasilja nad ženama I djecom ZDK je nakon nedavnog proširenja I imenovanja članova I članica iz medijskih kuća počelo sa radom.

Prvi im je zadatak izrada Programa mjera prevencije nasilja na području kantonu, a prvi radni sastanak održali su krajem sedmice. Razgovaralo se tom prilikom I o ovlaštenjima I nadležnostima Koordinacionog tijela za bobru protiv nasilja nad ženama I djecom ZDK, ali I potrebi edukacije skupštinskih zastupnika I zastupnica o ovoj važnoj temi, te eventualnom održavanju tematskih, u kvartalnim periodima održavanih, sjednica kantonalne Skupštine  na kojima će se raspravljati o dinamici primjene I poštivanja odredaba iz Programa mjera prevencije nasilja na području Zeničkodobojskog kantona, izvještava Zenicainfo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Premijer Pivić razgovarao s delegacijom Košarkaškog saveza BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić ugostio je u svom...

U ZDK jučer zabilježeno 12 krivičnih dijela

Prema izvještaju MUP-a ZDK, na području ovog kantona u proteklom...

Upozorenje građanima ZDK: Povećane prevare i krađe sa bankovnih računa

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u...