Problemi Mehmedovića: Niko ne smije izaći na crtu Huskiću?

/

Odlaskom Šemsudina Mehmedovića iz SDA i osnivanjem vlastite stranke pod nazivom NAPRIJED u Općinsku organizaciju SDA Tešanj je uvedeno Povjereništvo od strane Centrale SDA BiH, na čijem čelu je Suad Huskić, aktuelni načelnik općine Tešanj.

Još uvijek nije došlo do ostvarenja predviđanja “lokalnog političkog kruga” odnosno “lokalnih promatrača” o mogućem prelasku mnogih istaknutih kadrova, članova, funkcionera, aktivista i simpatizera SDA u novu stranku. Sada je NAPRIJED u Tešnju u problemu. Postoji želja da se promijeni trenutni lider Huskić, međutim, rješenja još uvijek adekvatnog nemaju i kako stvari stoje teško da će ga i imati.

Želju, i to veliku, ima i nekadašnji načelnik općine, predsjedavajući općinskog vijeća  i predsjednik OO SDA Tešanj Fuad Šišić, koji ne krije svoje nezadovoljstvo radom Huskića pisanje brojnih kolumni na lokalnom portalu.

Za njega je rukovodstvo SDA u Tešnju: PRINUDNO, ODMETNUTO i NAMETNUTO.
Ali, Šišić je za razliku od Mehmedovića još uvijek nominalno član SDA Tešanj.

Očekivanja su da će Mehmedović povući “keca iz rukava” i svoje kadrove koji su ostali u SDA u narednom periodu aktivirati i povući iz SDA, kako bi, ako ništa drugo, ojačao je listu za Općinko vijeće Tešanj i kroz vijeće pokušao uticati i usmjeravati rad Načelnika.

Istina za volju u komšijskom Doboj jugu izlaz je nađen u podršci kandidatu Maidu Škilji, nekadašnjem kandidatu za načelnika Doboj juga ispred SDP-a, a sada kandidatu kojeg će podržati i NAPRIJED i lista Adina Begića, pa je time donekle spašen obraz nove stranke, makar u susjednoj općini.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fuad Kasumović: Gradonačelnik koji je izgubio kompas dostojanstva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović već dugi niz godina pokazuje...

Fotelja im najdraža: Nacionalnost mijenjali i za vrijeme skupštinskih pauza

Slučaj Dragane Čavke, koja se, iako je prethodno bila...

Reakcija na tekst Fuada Šišića SUMNjIV JE… DAKLE KRIV JE (tesanj.net): FUADE, TVOJE VRIJEME JE PROŠLO – NEMOJ GUBITI DOSTOJANSTVO!

Piše: Dugogodišnji član SDA (ime i prezime poznato Redakciji) Fuade, Pročitao...

Naprijed još uvijek nema kandidata za načelnika?

Naprijed nova politička stranka na ovim izborima u svojoj...