Konkurs: “Svjetlo u Tami”

/

Dragi učenici,

Želimo vas pozvati da se pridružite našem konkursu za najbolji video rad i najbolju fotografiju na temu prava osoba s invaliditetom. Ove godine obilježavamo 10 godina rada JU Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona, a vaša kreativnost može biti svjetlo koje obasjava put prema jednakosti i razumijevanju.

Teme za video rad i fotografiju:

  1. Inkluzija u školama: Kako možemo stvoriti okruženje u kojem svako dijete, bez obzira na svoje sposobnosti, ima pravo na obrazovanje?
  2. Izazovi i snaga: Upoznajte nas s pričama osoba s invaliditetom koje su prevazišle prepreke i postigle izvanredne stvari.

Nagrade:

  • Prvo mjesto: 500,00 KM
  • Drugo mjesto: 300,00 KM
  • Treće mjesto: 100,00 KM

Kako se prijaviti:

Molimo vas da se prijavite ispred svoje škole. Pošaljite nam originalni video rad ili fotografiju s nazivom i ličnim podacima autora rada, zajedno s kontakt podacima škole. Konkurs je otvoren od 15. juna  do  15. septembra 2024. godine.

Radove možete osobno dostaviti osobno ili putem pošte na adresu:

JU Centar za djecu I odrasle soba s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona Ul. Saliha Cakana Mulalića br. 5 Zenica

Neka vaši video radovi i fotografije budu inspiracija za sve nas. Učimo zajedno o dječjim pravima i doprinesimo stvaranju svijeta u kojem se svaki glas čuje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Uplate za prošlu godinu obaraju rekorde: Dijaspora poslala 5,7 milijardi KM

Informacija da je samo u prošloj godini bh. dijaspora...

Predstavnički dom PSBiH danas o smjeni ministra Nenada Nešića

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas...

Koliko su zarađivali u službi za zapošljavanje ZDK: “Ispod 3.480 KM rijetko ko da je imao”

Plenarna Slika Plate: Korupcija i Privilegije u JU Službi...

Prijedlog plana upisa učenika u I razred Mješovite srednje škole Tešanj

Perspektivna zanimanja u trogodišnjem i četverogodišnjem trajanju u Mješovitoj...