Edin Džeko otkrio dokad planira igrati za reprezentaciju BiH

/

Uoči prijateljskog susreta između Engleske i Bosne i Hercegovine, održana je press-konferencija na kojoj je govorio kapiten Zmajeva Edin Džeko.

“Njima će ovo biti pripremna utakmica za tu neku balkansku reprezentaciju koja ih čeka na EP. Nije lako igrati protiv Engleske i Italije. Koliko god mi željeli da rezultat bude pozitivan, treba biti sasvim realan i reći da je Engleska jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Najbitnije u ovom ciklusu je da se igrači upoznaju sa načinom rada novog selektora i da im se da prilika da se to, na neki način, dovede na neki nivo, odnosno na neku spoznaju šta novi selektor i stručni štab žele od ovih igrača. Prvobitno je to cilj ovog okupljanja. Ima tu dosta novih mladih i dobrih igrača”, kazao je Dijamant.

Zmajeve je nedavno preuzeo Sergej Barbarez, što je, može se vidjeti iz njegovih riječi, oduševilo kapitena bh. reprezentacije.

“Mislim da je ovo što je došlo sada, moglo doći dosta ranije. Ja kao iskusan igrač znam šta znači kada te trenira jedno fudbalsko ime, koje je bilo nešto u fudbalu. Na stranu ima li neko iskustva ili ne, ali su tu njegovi saradnici koji godinama rade u fudbalu. Nekako, ja koji imam 38 godina, kada vidim da mi je selektor Barbarez, odnosno sva ova imena, ja sam ponosan, a zamislite sve ove momke koji imaju 20-21 godinu, kako oni gledaju na to… Sama ta činjenica je početak nečega novog i govori da će svaki taj igrač dati više od 100%. Samo to je pozitivna stvar, a o ostalima da ne pričam”.

Džeko je, podsjetimo, dio svoje karijere proveo nastupajući na terenima Premiershipa, dok je bio član Manchester Cityja.

“Uvijek je lijepo biti tu, s obzirom da je to najveća krema fudbala. Sigurno da je to veliki izazov, pogotovo za mlade igrače, koji vjerujem da će sutra osvjetlati obraz bh. reprezentacije”.

Na samom kraju, još jednom je obradovao sve one koji su se brinuli da bi se Dijamant mogao povući iz reprezentacije.

“Ja sam uvijek govorio da je dosta igrača otišlo prerano. Gledam to sa svoje strane i sada kada mi je 38 godina, da je za mene uvijek bio san i ponos igrati za reprezentaciju. Dokle god budem potreban selektoru i staffu, bit ću tu! Ako mogu pomoći na bilo koji način, bit ću tu”, poručio je Džeko, piše Zenit.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BH reprezentativcima uručena vrijedna sportska oprema uoči Evropskog prvenstva za košarkaše u kolicima

Ministar Magoda uručio bh. reprezentativcima vrijednu sportsku opremu uoči...

Porodica Hotić: Otac i dva sina košarkaški čarobnjaci

Rođena i košarkaška braća Arfan i Selman Hotić koji...

Lana Pudar večeras pliva za novu medalju, opet najmlađa od osam takmičarki

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, večeras će u Beogradu...

Novi uspjeh Amela Tuke: U Madridu istrčao svoj najbolji rezultat ove sezone na 800 metara

Tuka je prethodni ovosezonski rekord ostvario prošlog mjeseca na...