Industrijska proizvodnja u Federaciji BiH manja za 4,3 odsto

/

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u aprilu manja je za 4,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec, te manja za 9,9 odsto nego u aprilu lani, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Proizvodnja energije u aprilu veća je za 2,3 odsto u odnosu na mart, a trajnih proizvoda za široku potrošnju manja je za 13,3 odsto, intermedijarnih proizvoda za 7,4 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,6 odsto, te kapitalnih proizvoda za 0,5 odsto.

U aprilu ove u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja je za 12,2 odsto, intermedijarnih proizvoda za 11,2 odsto, energije za 9,6 odsto, kapitalnih proizvoda za 8,9 odsto, te trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,2 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u vađenju ruda i kamena u aprilu manja je za 8,7 odsto u odnosu na mart, u prerađivačkoj industriji za 5,7 odsto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 4,1 odsto.

U aprilu u odnosu na isti mjesec 2022, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u vađenju ruda i kamena manja je za 16,8 odsto, u prerađivačkoj industriji za 9,8 odsto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 6,4 odsto

Izvor: bhrt.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Institucije BiH samo prošle godine dale najmanje 2,8 miliona KM za nova auta, u Paralmentu BiH preferirali “arteone”…

Institucije Bosne i Hercegovine, dakle ministarstva, agencije, zavodi...samo u...

Direktor Federalnog zavoda za statistiku sastao se s Escobarom, razgovarali i o Popisu poljoprivrede

Direktor Federalnog zavoda za statistiku Emir Kremić održao je...

Pad proizvodnje struje: Iskopano manje uglja u odnosu na mart

U odnosu na isti mjesec prošle, proizvodnja električne energije...

Iznijeli su novi zahtjev: Hoće li penzionerima u FBiH biti isplaćeno po 100 i 200 KM?

Penzioneri u Federaciji BiH ne odustaju od borbe za...