„Romantičari“ sa Drine bez pobjede

/

Meč 14 kola prve nogometne lige FBiH U Goraždu, a gdje su snage odmjerili aspirant za jesenju titulu, ekipa „romantičara“ sa Drine i  dobra ekipa Rudara iz Kaknja, nije donio očekivani kvalitet.

Pogotovo se to odnosi na domaću ekipu koja je ovaj susret odigrala u „grču“, bez puno akcija, udaraca, šansi pred golom sigurnog vratara Adnana Hadžića. Iako su iz tabora Goražda najavljivali siguran trijumf, a koji bih doveo na korak do šampionskog naslova, od toga nije bilo ništa.

Od prvog minuta vidjelo se je da mnogo što šta nije štimalo u igri domaćina, nije to bila ni
sjena prijašnjih igara, a posebno loše su odigrali prvo poluvrijeme. U prvih 45 minuta igre nije bilo ideje u igri, nije stvorena ni jedna prava prilika za gol, a može se konstatovati da su još dobro i prošli, jer gosti iz Kaknja su u dva navrata u prvih desetak minuta ozbiljno zaprijetili preko Džele i Neimarlije golmanu Nikoliću. U poluvremenu šef Nalbantić uspio je vratiti samopouzdanje svojim igračima, ukazati im na sve propuste iz prvih 45 minuta i u drugom dijelu Goražde je zaigralo mnogo bolje, organizovanije, kvalitetnije, borbenije…

U tom drugom periodu igre domaći igrači su podsjetili na svoje prave partije, gradili su igru i imali su dvije sjajne šanse koje u pogodak nisu pretvorili Pirić i Ramović. Po završetku meča bilo je vidno razočaranje na licima domaćih igrača, nisu mogli da vjeruju da su odigrali samo neriješeno u najvažnijoj utakmici jeseni.

Šef stručnog štaba Nihad Nalbantić nije imao  puno za reći da objasni igru svojih momaka u ovom susretu i rekao nam je sljedeće:

– Prvo čestitam igračima Rudara na osvojenom bodu u jednoj fer i sportskoj igri. Iako smo cijelu sedmicu uigravali igru sa kojom ćemo od prvog minuta napasti goste i pokušati što prije postići zgoditak, od toga, a pogotovo u prvom poluvremenu, nije bilo gotovo ništa. Igrači su bili pod teškim psihičkim pritiskom da „moraju“ pobijediti u ovom susretu i na taj način doći na korak do titule a što se je vidjelo na samom travnjaku. Pokušao sam u pauzi meča da ih “dignem”, vratim vjeru u njihov kvalitet i u nastavku smo ipak bili mnogo bolji. Odigrali smo par  dobrih akcija, stvorili dvije izgledne prilike, ali još jednom se je potvrdila
činjenica da nemamo  pravog realizatora u završnici akcije. Takođe, za nas je bio ogroman nedostatak izostanak brzonogog Čakara, a koji baš u ovakvim utakmicama pokazuje svoj kvalitet i stvara pometnju u odbrani protivnika. No, šta je tu je, još smo u igri za jesenji
naslov, slijedi nam gostovanje u posljednjem kolu kod Podgrmeča i za taj susret moramo se maksimalno spremiti i skoncentrisati.

Pohvale navijačima

Sve čestitke za pravo navijanje i bodrenje svojih ljubimaca zaslužuju navijači oba  tima. Domaća navijačka skupina NO FEAR GZ u subotu je slavila i godišnjicu osnivanja, željeli su pomoći svojim igračima pjesmom, aplauzima, skandiranjem…da dođu do pobjede. Takođe sve pohvale za podršku Rudaru pripadaju i njihovim navijačima, popularnim GUSARIMA, koji su prešli više od tristo kilometara, da bi bili sa svojim ljubimcima i pokazali koliko vole klub.

Piše: Rešad MAMELA

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Bosna i Hercegovina će imati dvojicu sudija na Europskom prvenstvu

Bh. fudbalske sudije, Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović, bit...

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...