DOBOJ: Odustali od zahtjeva za opoziv Petrovića

/

Dobojska Boračka organizacija odustala je, u skladu s mišljenjem Statutarne komisije Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/, od zahtjeva da se u Skupštini grada pokrene inicijativa za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića zbog odluke o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije grada Doboja Pero Tubić rekao je novinarima da je uvaženo mišljenje Statutarne komisije BORS-a da tadašnje rukovodstvo gradske Boračke organizacije nije radilo u pravom smjeru, te da treba da se odustane inicijative za opoziv gradonačelnika.

“Poštujemo odluku da se odustane od peticije jer prethodno rukovodstvo nije smjelo da bude inicijator političkih promjena”, rekao je Tubić nakon sastanka sa predstavnicima gradske uprave.

Tubić je istakao da je za boračku organizaciju prihvatljiva odluka Skupštine grada da će članstvo u Zajednici opština turskog svijeta ostati na snazi ukoliko Vlada ne obezbijedi 6.000.000 KM nepovratnih sredstava ili ne dozvoli kreditno zaduženje da bi se nadomjestila sredstva za projekte koja su trebalo da budu donirana od Zajednice opština turskog svijeta.

On je današnji sastanak sa predstavnicima gradske uprave ocijenio kao “približavanje stavova”, a dosadašnja dešavanja na relaciji sa gradskom upravom prokomentarisao je kao nedostatak adekvatne komunikacije.

Tubić je naveo da je za polugodišnji rad iz budžeta grada na račun gradske Boračke organizacije uplaćeno oko 40.000 KM od ukupno predviđenih 240.000 KM.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboja Zoran Bijelić naveo je da gradska organizacija funkcioniše na nivou Skupštine koja je pokazala potpuno jedinstvo u dosadašnjim stavovima i zahtjevima u vezi sa opozivom gradonačelnika, izgradnjom-spomen obilježja, vraćanjem objekta Doma vojske, ali, ipak, u Predsjedništvu ima različitih mišljenja.

On je poručio da je funkcija Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboja izborna, te da je priča o njegovoj smjeni uvijek aktuelna.

“Naši zahtjevi su izneseni i oni treba da se poštuju. Glavni problem je što nam nije bilo dozvoljeno obraćanje tokom sjednica Skupštine grada, dok pojedinim organizacijama jeste”, rekao je Bijelić.

Bijelić je podsjetio da je Skupština Boračke organizacije grada Doboja usvojila odluku kojom decidno ovlašćuje Predsjedništvo da se ne ide u proceduru opoziva gradonačelnika Petrovića ako se ispoštuju njihovi zahtjevi, koji nakon današnjeg sastanka idu u tom pravcu.

Prema podacima Boračke organizacije grada Doboja, tokom peticije za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića prikupljeno je oko 10.000 potpisa građana.

Gradska Boračka organizacija zatražila je ranije od Gradske uprave da u roku od sedam dana sazove vanrednu sjednicu Skupštine grada i poništi odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta, usvojenu 3. marta, ili će u protivnom biti podnesena inicijativa za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića i organizovani protesti.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...