NAKON ŠTO JE UBIJEN BICIKLISTA Ovo su uhapšeni pljačkaši banke na Ilidži!

/

Amel i Anel Sejfović, prema nezvaničnim informacijama, su među uhapšenima u policijskoj akciji koja se desila danas u naselju Otoka u Sarajevu.

– Naime, nakon poduzetih sveobuhvatnih aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva u poslovnicu “Raiffeisen banke”, ul. Rustempašina, općina Ilidža, izvršenu  5. novembra 2015. godine oko 8.50 sati policija je u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Sarajevo identificirala, a potom i locirala i danas u 15.15 sati uhapsila pet osoba i to tri muškarca i dvije žene koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, kazali su danas iz MUP-a KS.

Sejfovići su ranije hapšeni zbog pucanja na policajce i pokušaj ubistva, zbog razbojništva i pljačke kladionice, te prodaje droge. Amel Sejfović određeno vrijeme je proveo i u zatvoru u Zenici. Prethodno je na suđenju svim prisutnim prijetio smrću.

U prostorijama Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo danas je održana press konferencija povodom jučerašnje pljačke, ali i današnjeg hapšenja u sarajevskom naselju Otoka.

Portparol MUP-a KS, Irfan Nefić prilikom obraćanja novinarima nije iznio posebno nove informacije. Kazao je, između ostalog, da je svih pet osoba uhapšenih danas, s područja Kantona Sarajevo.

“Uhapšene osobe su iz Sarajeva. Trenutno ne možemo govoriti o tome da li je prilikom hapšenja pronađeno oružje i ostala oprema kojim je izvršena pljačka banke na Ilidži. Također još uvijek nije poznato kako je došlo do ubistva bicikliste, odnosno  da li je riječ o zaštitarskoj agenciji ili pljačkašima”, kazao je Nefić na današnjoj press konferenciji.

Podsjećamo, policija je jučer oko 9 sati obaviještena je da je u ulici Rustempašina od strane dva maskirana lica izvršeno razbojništvo nad radnicima u poslovnici Raiffeisen banke. Lica naoružana automatskim oružjem su tom prilikom ispalila jedan hitac u plafon, a potom iz trezora ukrali neutvrđenu sumu novca.

Nakon toga izvršioci su se automobilom Alfa Romeo, bez registarskih oznaka, u kojem se najvjerovatnije nalazilo još jedno lice, udaljili u pravcu ulice Velika Aleja.

U potjeru za njima je krenuo tim zaštitarske agencije koja osigurava opljačkanu banku, kao i dvije patrole policijskih službenika s Ilidže.

Došlo je do upotrebe vatrenog oružja iz vozila Alfa Romeo prema zaštitarima da bi na izletištu Stojčevac isti ponovo upotrijebili vatreno oružje oštetivši pri tome vozilo zaštitarske agencije. U razmjeni vatre ubijen je biciklista Kemo Bašića (56).

Pljačkaši su potom napustili vozilo, koje su prethodno zapalili, te pobjegli, piše Avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Tešanj: Uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja droge

U mjestu Kalošević općina Tešanj, od strane lica iz...

Nezgoda kod Zenice: Udario u bankinu, saobraćaj otežan

U mjestu Hece kod Zenice jutros se desila saobraćajna...

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...