DOBOJ: Policajci rade u kontejneru

/

Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja u Doboju gotovo godinu dana borave i rade u kontejneru, koji je posle prošlogodišnje poplave doniralo Ministarstvo pravosuđa SAD-a. Uprkos otežanim uslovima za rad u dobojskoj policiji uvjeravaju da to ne utiče na profesionalno obavljanje posla.

Policijski službenici za bezbjednost saobraćaja u Doboju jedanaest mjeseci osuđeni su na radu u kontejneru, i ko zna koliko će još biti. MUP Srpske obezbijedio je sredstva za izgradnju novog objekta, za čiju izgradnju je planirano oko 1,8 miliona maraka.Međutim, da bi se otpočelo sa bilo kakvim radovima na lokaciji na kojoj se trenutno nalazi Policija za bezbjednost saobraćaja, neophodno je prvo urediti imovinsko-pravne odnose.

– Mi smo već prije više od četiri mjeseca uputili prijedlog nadležnim organima Gradske uprave za izmjenu regulacionog plana u dijelu koji se odnosi na prostor te parcele gdje je sada Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja. Vjerujem da će taj postupak u skorije vrijeme biti okončan, sredstva za izgradnju su planirana, MUP RS je ta sredstva obezbijedilo, tako da vjerujem da bi se u narednoj godini pristupilo izgradnji novog objekta, u kojem bi bila smještena Stanica za bezbjednost saobraćaja, rekao je načelnik CJB Doboj Dragan Prodanović.

U policiji uvjeravaju da neadekvatni uslovi za rad ne utiču na rezultate koje dobojska policija ostvaruje.Kontejneri nisu prepreka da profesionalno odgovore na poziv koji su izabrali, kažu u policiji.

– Sasvim sigurno da na neki način utiču uslovi rada na sam njihov rad, ali po samim razultatima koje ste imali priliku da vidite, ipak su zapaženi rezultati postignuti bez obzira na uslove u kojima rade, istakao je načelnik Sektora policije CJB Doboj Jovica Žigić.

Da li policija dobro obavlja svoj posao iako rade u inprovizovanim uslovima, raspitali smo se i među građanima?!

Kontejner u krugu Policije za bezbjednost saobraća u Doboju postavljen je u januaru, kao bi policijski službenici imali gdje da borave, s obzirom da im je prošlogodišnja majska poplava devastirala stari objekat.

Pored Stanice za bezbjednost saobraćaja, kontejner je dobila i Jedinica za podršku . Nisu nabavljeni novcem iz domaćih izvora, nego novcem iz američkog ICITAP programa za BiH. Iz Doboja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Učenici Srednje tehničke škole Tešanj obilježili Dan sestrinstva

Učenici Srednje tehničke škole sa profesoricama Dženanom Krličević Karahmet...

U Tešnju održani 14.”Izviđački susreti” i 2 Izviđački streljački kup

Tešanj je ovog vikenda ponovo bio izviđački grad. Izviđači...

NIP Tešanj se ozbiljno priprema za lokalne izbore: Doskorašnji predsjednik Stranke penzionera Sinan Roša potpisao pristupnicu NIP-u

Doskorašnji predsjednik Općinske organizacije Stranke penzionera-umirovljenika, Sinan Roša, ove...

Teslić: Jedna osoba lišena slobode zbog dva kaznena djela

Kako stoji u saopštenju PU Doboj, policijski službenici Policijske...