Sajam privrede u Tešnju od 13. do 16. juna

/

Ove godine će tradicionalno biti održan XV Sajam privrede u Tešnju, kojeg organizuje Udruženje privrednika ”Biznis centar” Jelah Tešanj. 

Kako smo saznali od Senada Brke, predsjednika Udruženja privrednika ”Biznis centar” Jelah Tešanj ova odluka je donesena na jučer održanoj XV izvještajnoj sjednici Skupštine Udruženja.

U narednim godinama kako nam je pojasnio Senad Brka termin održavanja Sajma će se pomjerati za deset dana prema maju i taj datum će se kroz godine fiksirati na održavanje Sajma sredinom maja.

”Ono što je interesantno kada govorimo o Sajmu, je da ove godine je partner Vlada Republike Sjeverne Makedonije i gospodin Zaev. Najvjerojatnije visoki pokrovitelj biti će opet Vijeće ministara, a partneri su Općina Tešanj i Privredna gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine.” – kazao je između ostalog Senad Brka, predsjednik Udruženja.

Sajam privrede u Tešnju će biti održan od 13. do 16. juna u Kraševu.

Marko Šantić, predsjednik PK FBiH ističe da Udruženje privrednika ”Biznis centar” Jelah Tešanj neprestano diže ljestvicu u svom radu i da se Privredna komora sa svojim resursima trudi to pratiti.

”Očekujemo da ova brendirana udruga zajedno sa nama, u partnerskom odnosu sa nama krene u jedan bolji, u jedan perspektivniji dio vremena, nadamo se prema evropskim integracijama prema EU i prema tom tržištu.” – pojašnjava Marko Šantić.

Pored navedenog tokom sjednice Kasim Kotorić je imenovan za predsjedavajućeg Skupštine, usvojen je zapisnik sa prethodne XIV Skupštine Udruženja i podnesen je izvještaj o radu za 2018.godinu sa planom rada Udruženja u 2019. godini. Između ostalog na mjesto člana Upravnog odbora umjesto Nerme Saračević imenovana je Saća Prnjavorac, dok je za člana Suda časti imenovan Safet Mešić umjesto dosadašnjeg člana Senada Roše, ujedno je usvojena i Odluka o donaciji Općoj bolnici Tešanj i JZU Domu zdravlja ,,lzudin Mulabećirović-lzo“ Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

NIP Tešanj se ozbiljno priprema za lokalne izbore: Doskorašnji predsjednik Stranke penzionera Sinan Roša potpisao pristupnicu NIP-u

Doskorašnji predsjednik Općinske organizacije Stranke penzionera-umirovljenika, Sinan Roša, ove...

Teslić: Jedna osoba lišena slobode zbog dva kaznena djela

Kako stoji u saopštenju PU Doboj, policijski službenici Policijske...

U Dobropolju pronađeno neeksplodirano ubojito sredstvo

Kako stoji u izvještju službe civilne zastite tokom jučerašnjeg...

Elma Sijerčić, direktorica HSS fondacije bila je gost ZOS radija

Danas je u Tešnju održana radionica na temu :...