MANN+HUMMEL BA: Zaraženi radnik virusom COVID-19 na vrijeme izolovan

/

Tokom jučerašnjeg dana pojavila se informacija o pozitivnom radniku komapnije MANN+HUMMEL BA. Stupili smo u kontakt sa nadležnim, te vam u cijelosti prenosim saopćenje koje nam je dostavljeno.
”Nakon postojanja sumnje da je jedan uposlenik MANN+HUMMEL BA zaražen virusom COVID-19, a koji je vezan za lokalni klaster na području naše Općine, rezultati analize su pokazali da je uposlenik pozitivan. Brzom reakcijom Kriznog štaba naše kompanije, koji slijedi smjernice korporativnog Kriznog štaba za implementaciju mjera u kontekstu COVID-19, a nakon osnovane sumnje na moguću zarazu, radnik je prethodno poslan u kućnu izolaciju. Ovim pristupom zaustavilo se dalje širenje ovog virusa unutar naše fabrike u Bosni.”-saopćili su za ZOS radio iz kompanije MANN+HUMMEL BA.
U saopćenju se dalje navodi: 
”Krizni štab MANN+HUMMEL BA koji neprekidno radi na prevenciji i provođenju svih neophodnih mjera, kontaktirao je i obavijestio sve osobe koje su u fabrici bile u neposrednom kontaktu sa dotičnim radnikom, te su poslani u interni karantin, čekajući reakciju lokalnog epidemiologa.
Ističemo da od početka pandemije do sada MANN+HUMMEL BA poduzima sve neophodne mjere kako bi radnici bili što zaštićeniji na svojim radnim mjestima. Kompanija svakodnevno radnike obezbjeđuje sa maskama i rukavicama, dezinfekciona sredstva su izložena na svim ulazima i izlazima iz fabrike, svakodnevno se radi dezinfekcija svih proizvodnih i logističkih prostora, poštuju se fizičke distance, rad u smjenama je skraćen.
Bitno je napomenuti da su određene i zone kretanja među radnicima u fabrici, što se pokazalo najučinkovitijim kada je u pitanju prevencija širenja virusa.
Nastavljamo sa provođenjem mjera kao i prvog dana pandemije.”-zaključuju u svom saopćenju iz firme MANN+HUMMEL BA.
zosradio.ba

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala zosradio.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iznenada nas je napustio mladi profesor Samir ef. Muminović

Šok i nevjerica na društvenim mrežama zbog iznenadne smrti...

Informacija o pokrenutom postupku javne nabavke za asfaltiranje puteva na području mjesnih zajednica u Zavidovićima

Grad Zavidovići objavio je postupak javne nabavke za asfaltiranje...

Saopštenje za javnost vezano za nabavku mjesečnih karti učenicima srednjih škola

Shodno prošlosedmičnim protestima roditelja i učenika zavidovićkih srednjih škola,...