U Tešnju danas masovna vakcinacija starijih osoba i hroničnih bolesnika

/

Danas se u prostorijama JZU Dom zdravlja Izudin Mulabećirović – Izo Tešanj realizuje prva masovna vakcinacija starijih osoba i hroničnih bolesnika sa područja općine Tešanj.

Kako je za ZOS radio potvrdio v.d direktora ove ustanove dr. Amir Dujsić danas će biti vakcinisano 390 osoba, vakcinama AstraZeneca.

Treba svakako istaknuti da je ovo prva veća pošiljka vakcina za Tešanj, te da će se u budućnosti ovakve aktivnosti nastaviti a što će biti uvjetovano brojem pristiglih vakcina.

Kako nam je pojasnio dr. Amir Dujsić prema dostupnim informacijama dosada je u Tešnju vakcinisano oko 1200 osoba, dok je nepoznat broj onih koji su se vakcinisali van Tešnja.

Iako je epidemiloška situacija povoljna iz Doma zdravlja Tešanj su apelovali na sve građane da se i dalje ponašaju odgovorno. 

Redakcija/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Za samo tri dana u BiH: Više od 700 novozaraženih, šest ljudi preminulo

Testirano je ukupno 1.690 uzoraka što znači da je...

Apel prvog čovjeka WHO-a: Smanjite broj seksualnih partnera!

Zvaničnici WHO-a ranije su naglasili da se majmunskim boginjama...

Nove Covid preporuke i naredbe ministarstva zdravstva FBiH

Ministarstvo zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine danas je javnost...

Objavljen broj koliko danas imamo novozaraženih u BiH, preminule dvije osobe

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije...