Tužilaštvo predlaže pritvor do 30 dana za Vesnu Medenicu

Datum:

Specijalna tužiteljica Nataša Bošković predložila je sudu da se nekadašnjoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici odredi pritvor do 30 dana, piše Avaz.ba

Advokat Medenice Zdravko Begović je rekao da sudija za istragu sada mora da pozove i sasluša Medenicu, te da će nakon saslušanja donijeti odluku da li će u konačnici odrediti pritvor ili ne, navodi Antena.

– Taj rok ističe u četvrtak u 5 sati. Dakle, ja računam da će to biti danas u poslijepodnevnim satima. Ima veći vroj okrivljenih, sudija za istragu mora se upoznati sa spisima predmeta, i nakon toga odabrati termin kada će okrivljene pozvati i ispitati ih na okolnosti u vezi određivanja pritvora. Kada završi ispitivanje svih osumnjičenih, sudija donosi odluku hoće li i koga poslati u pritvor – rekao je Begović.

Podsjećamo, Medenici je prekjučer nakon skoro trosatnog ispitivanja određeno zadržavanje do 72 sata. Njoj je određeno zadržavanje zbog mogućeg uticaja na svjedoke, a Specijalno državno tužilaštvo je sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i protuzakoniti uticaj.

Povezani postovi
Related

Cijene nafte blago porasle s najnižih nivoa u devet mjeseci

Prvi put od kraja avgusta cijene nafte na svjetskim...

U svijetu do 2050. godine 1,6 milijardi ljudi starijih od 65 godina

Očekuje se da će do 2050. godine u svijetu...

Zvanična odluka Vlade Srbije: Poskupljuju šećer i piletina

Vlada Republike Srbije usvojila je više izmijenjenih uredbi i odluka...

Strateške rezerve goriva u SAD na rekordno niskom nivou

Strateške rezerve goriva u SAD nalaze se na najnižem...