MUP ZDK: Lice K.D. lišeno slobode i procesuirano zbog izvršenog ubistva u pokušaju

/

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, uspješno zadokumentovali događaj od 10.07.2022. godine, kada je oko 23,50 sati, u Zenici, u ulici Travnička cesta, došlo do povređivanja lica A.I., rođenog 1991. godine., iz Zenice, koje se kretalo pješice navedenom ulicom, zajedno sa licem K.D., rođenim 1996. godine, iz Zenice, i licem S.A., iz Zenice, kada dolazi do do verbalnog konflikta između lica K.D. sa jedne strane i lica A.I. i S.A. sa druge strane. Tom prilikom, a kako je utvrđeno sprovedenom istragom, osumnjičeni K.D. fizički nasrće na lice A.I. i zadaje mu udarac staklenom bocom u predjelu glave a zatim nepoznatim oštrim predmetom istom nanosi povrede u predjelu abdomena, nakon čega se udaljava u nepoznatom pravcu.

Vozilom Službe hitne medicinske pomoći Zenica povrijeđeni A.I. je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi pružanja ljekarske pomoći, gdje su kod istog konstatovane teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, usljed kojih je i zadržan na daljnjem liječenju.

Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj, kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojim je izvršen napad i pod kojim je došlo do povređivanja navedenog lica. Paralelno sa uviđajnim radnjama, angažovani su policijski timovi na području Grada Zenica, sa ciljem pronalaska lica K.D., koje je locirano u ulici Mala Broda i lišeno slobode.

Nakon ispitivanja i sprovedene kriminalističke obrade, osumnjičeni K.D. je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona FBiH “Pokušaj”.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...