U BiH umjereno do pretežno oblačno, kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima

/

U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U noći na petak jači pljuskovi i grmljavina se očekuju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. 

Vjetar umjerene jačine, u Bosni povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

Za petak se u Bosni i Hercegovini najavljuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U subotu nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 26°C.

Povezani postovi

Ovo su imena ljudi koji ulaze sa Mehmedovićem u novu političku stranku

Sazanjemo koja su to imena Incijativnog odbora odnosno ljudi...

Karić zatražila reakciju ministra Konakovića

Gradonačelnica Sarajeva, prof. dr. Benjamina Karić, uputila je jučer...

Ministar Šabani i gradonačelnik Ganić: Podrška razvojnim projektima u Visokom

U sklopu redovnih terenskih posjeta, ministar prostornog uređenja, komunikacija...

Koliko bh. građani plaćaju za doček Nove godine?

Doček Nove godine je sve bliži, a pripreme su...