Ispravka: Kandidat SDA nije obećao zabranu kritike Bakira Izetbegovića

Datum:

Portal ZOS radio objavio je 14. septembra 2022. godine vijest u kojoj se tvrdi da je Faruk Hodžić, kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na predstojećim Općtim izborima, obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću, koja se ispostavila kao dezinformacija.

NAPOMENA: Naslov ovog teksta i sporni navodi su promijenjeni u skladu sa analizom portala Raskrinkavanje.ba.

ISPRAVKA:

Faruk Hodžić je kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na predstojećim Opštim izborima.

On se obratio predizbornom skupu koji je SDA organizovala 5. septembra na tvrđavi Vranduk kod Zenice. Snimak, koji je objavljen u većini analiziranih članaka, prvobitno je podijeljen dva dana kasnije na Hodžićovoj zvaničnoj Facebook stranici i na stranici SDA Zenica. U obraćanju je rekao:

– Proteklih mjeseci, pa i godina, siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana. Ne možete upaliti televizor, radio ili nešto da ne čujete nešto loše o ovoj prelijepoj zemlji, a pogotovo da ne čujete nešto loše o ljudima koji stoje na čelu Stranke demokratske akcije. Ja vam obećavam da ćemo to poslije 2. oktobra promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, gospodinu Bakiru Izetbegoviću, za kojeg slobodno nakon već prvih analiza možemo kazati da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Premda nije detaljnije objasnio zašto se poslije izbora “neće više negativno govoriti” o Izetbegoviću, u obraćanju nije rekao ili obećao da će zabraniti da se negativno govori ili da se “neće smjeti negativno govoriti” o predsjedniku Stranke demokratske akcije.

Hodžić je reagovao na ovakve tvrdnje, oglasivši se na svojoj Facebook stranici 15. septembra 2022. godine.

– U svojoj izjavi na početku predizborne kampanje na tvrđavi Vranduk kod Zenice jasno sam rekao da ćemo neke stvari promijeniti, ali ne i zabraniti. Smatramo da stvari u državi možemo samo i isključivo mijenjati djelima, a ne zabranama, kako to rade drugi u ovoj državi pa medije označavaju “plačenicima, poslušnicima i slično”, a na nekim  medijima imamo i cenzuru pojedinih političara i stranaka.

Povezani postovi
Related

Safija Mustabašić, kandidatkinja za Parlament FBiH: Ovo je posljednji moment da spasimo državu

Safija Mustabašić, kandidatkinja ispred Naše stranke za Parlament FBiH...

„Osluškujem građane, pokušavam riješiti njihove probleme i tako će uvijek biti“

Nositeljica liste u ime Saveza za bolju budućnost (SBB)...

‘NENORMALNI INTERVJU’ počinje! Pogledajte u kakvim ljudima je spas: Emir DIZDAREVIĆ!

Novinar, Hajrudin Redžović uradio je intervju s Emirom Dizdarevićem,...