Doboj: Zbog neplaćenih kazni od M.O. iz Tešnja oduzet Golf

/

U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva krivična djela i jedan prekršaj javnog reda i mira. Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj u Doboju 22.12.2022. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršili su pretres kuće i putničkih automobila marke „Audi“ i „Golf“ koje koriste lica inicijala M.B. i M.O., oboje iz Tešnja, pri čemu je pronađeno i oduzeto: zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne težine od 6,626 grama, praškasta biljna materija koja svoim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin – spid“, ukupne težine 18,597 grama i 5 tableta, opojna droga „Ekstazi“, ukupne težine 1,04 grama i digitalna vaga. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Prilikom provjere u registru novčanih kazni utvrđeno je da lice inicijala M.O. koje je upravljalo pomenutim automobilom marke „Golf“ na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske tablice, na ime neplaćenih novčanih kazni ima dug u iznosu od 4.175,50 KM. Vozilo je privremeno oduzeto.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...