Tešanjski dijamant je najbolja gazirana voda na svijetu!

/

Odlučeno danas na najvećem takmičenju mineralnih voda u američkom Berkeley Springsu.

Ovo je peta medalja koju je ova  voda osvojila u Americi u posljednjih 18 godina.

U američkom  Berkeley Springsu, na najvećem svjetskom testiranju (degustaciji) mineralnih voda, Tešanjski dijamant osvojio je zlatnu medalju u kategoriji gaziranih voda! Proglasio je to danas stručni žiri kojeg je činilo 12 sudija, a odluka je donesena “na bazi okusa, mirisa, osjećaja u ustima i naknadnog okusa”. Srebrenu i bronzanu medalju odnijele su vode sa Novog Zelanda i Italije.

Na ovom najprestišnijem festivalu voda u svijetu u konkurenciji je bilo 100 voda sa pet kontinenta, računajući sve kategorije.

U posljednjih 18 godina (od 2005.) Tešanjski dijamant je u Americi četiri puta osvajao medalje, a današnja (peta) zlatna medalja konačna je potvrda vrhunskog kvaliteta voda iz BiH. Jer, podsjetimo, ranije su u Berkeley Springsu višestruko osvajali medalje i ostali proizvođači mineralnih voda iz Tešnja, a ima ih čak pet.

„Dosljednost pobjednika iz godine u godinu sa različitim sudijama potvrđuje izbor“, piše na oficijelnoj web stranici ovog najvećeg svjetskog festivala (takmičenja) mineralnih voda. „To također govori o impresivno visokom kalibru prijavljenih voda“, navodi se.

BiH je službeno najbogatija u regiji i među vodećim je državama u svijetu po količini i čistoći vode.

Unatoč tome, BiH je u prvih 11 mjeseci prošle godine uvezla vode u vrijednosti 210 miliona maraka, čime smo srušili dosadašnje višegodišnje rekorde, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje. Najviše vode u našu zemlju, u vrijednosti 29 miliona KM, uvezeno je iz Srbije.

 

(H.Redžović)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...