Benzinske pumpe u RS-u kaženjene sa 75.000 KM zbog nepridržavanja marži

/

Inspektorat Republike Srpske objavila je kako su benzinskim pumpama izrekli kazne u iznosu od 75.000 KM zbog nepridržavanja marži.

Trgovcima koji obavljaju djelatnost trgovine na veliko naftnim derivatima, pomenutom Uredbom propisuje se maksimalna veleprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,06 KM po litru derivata.

Trgovcima koji obavljaju djelatnost trgovine na malo naftnim derivatima propisuje se maksimalna maloprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,25 KM po litru derivata.

“U periodu do sredine maja ove godine, izvršeno je 67 kontrola formiranja cijena tečnih naftnih derivata, od čega je pet bilo sa utvrđenim nepravilnostima, jer se trgovci nisu pridržavali propisanih marži prilikom formiranja cijena”, naveli su iz Inspektorata RS-a.

Po tom osnovu izrečene su kazne u ukupnom iznosu od 75.000 KM. Također, zbog drugih vrsta nepravilnosti koje su se odnosile na vođenje poslovnih knjiga i evidencija i slično, benzinskim pumpama izrečene su i kazne u iznosu od 17.600 KM.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U BiH zaposlene 852.921 osoba, najviše u prerađivačkoj industriji i trgovini

Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, u...

Za izgradnju cesta odobreno 22 miliona maraka

Vlada Federacije BiH usvojila je na prijedlog Federalnog ministarstva...

Utvrđen prijedlog zakona o advokaturi FBiH

Vlada Federacije BiH utvrdila je danas na prijedlog Federalnog...

Zbog vlasti, dobojski student se stide svog grada

U sjeni "velikih" političkih tema i manipulacija krije se...