SIPA uhapsila dva uposlenika DKPT-a, pretresi na više lokacija

/

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su, u sklopu operativne akcije „KLIK“, lišili slobode dva policijska službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. U toku su pretresi prostorija i privremeno oduzimanja predmeta na pet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Šipova i Sanskog Mosta, saopćeno je iz SIPA-e.

Kako Patria saznaje uhapšeni su Damir Kovačević i Joja Praštalo.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“, u vezi sa krivičnim djelom „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti se vrši po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Osobe lišene slobode će biti sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U BiH zaposlene 852.921 osoba, najviše u prerađivačkoj industriji i trgovini

Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, u...

Za izgradnju cesta odobreno 22 miliona maraka

Vlada Federacije BiH usvojila je na prijedlog Federalnog ministarstva...

Utvrđen prijedlog zakona o advokaturi FBiH

Vlada Federacije BiH utvrdila je danas na prijedlog Federalnog...

Zbog vlasti, dobojski student se stide svog grada

U sjeni "velikih" političkih tema i manipulacija krije se...