Šteta nakon potresa: Stijena se urušila pored kuće, škole kratkoročno evakuisane

/

Prema podacima Seizmološke službe Federalnog hidrometeorološkog zavoda, potres se dogodio u ponedjeljak u 10:29 sati, a magnituda potresa iznosila je 4,3 stepena Richterove skale

Potres koji je u ponedjeljak zatresao područje zapadne Hercegovine prouzrokovao je manju materijalnu štetu u općini Grude.

Po riječima ravnatelja Štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona Drage Martinovića, radi se uglavnom o manjoj materijalnoj šteti, a najvažnije je da u potresu niko nije povrijeđen.

-U ovom trenutku teško je govoriti o razmjerima štete. Radi se uglavnom o pomjeranju krovišta, padanju crijepova i napuklim zidovima. Kod Grudskog vrila obrušio se veći kamen pored jedne porodične kuće, srećom, niko nije povrijeđen – kazao je Feni Martinović.
Jutrošnji potres uzorkovao je i kraći prekid nastave u grudskim školama.

-U dvije škole djeca i nastavno osoblje su izašli iz školskih zgrada, onako kako i treba postupiti u ovakvoj situaciji. Sačekali su 15-20 minuta da se situacija smiri i sada je sve u redu – dodao je Martinović.

Prema podacima Seizmološke službe Federalnog hidrometeorološkog zavoda, potres se dogodio u ponedjeljak u 10:29 sati, a magnituda potresa iznosila je 4,3 stepena Richterove skale.

Izvor: fokus.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Isporuka nedostajućih citostatika očekuje se tokom ovog mjeseca

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH danas je...

Noćas počinje ljetno računanje vremena

Noćas, tačno u ponoć, počinje ljetno računanje vremena u...

Kamiondžije na Zapadnom Balkanu godišnje izgube 26 miliona sati čekajući na graničnim prelazima

Tokom svoje prve posjete Albaniji u svojstvu potpredsjednice Svjetske...

Policajka iz Gradačca nije otkrila lokaciju Nizame Hećimović, ali je bila povezana sa trostrukim ubicom

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona provjerava navode da li je policijska...