“ArcelorMittal Zenica” kažnjen sa 350.000 KM, sklopio zabranjeni sporazum

/

Konkurencijsko vijeće BiH kaznilo je firmu “ArcelorMittal Zenica” d.o.o. Zenica sa 350 hiljada KM i “Inspekt RGH” d.o.o. Sarajevo sa 80.000 KM zbog sklapanja nedozvoljenog ugovora, izvještava BiznisInfo.ba.

Njihovi ugovori ujedno su stavljeni van snage.

Vijeće je rješenje donijelo po zahtjevu privrednog subjekta “Samir inspekt” d.o.o. Lukavac.

Utvrđeno je da su “Inspekt RGH” i “ArcellorMittal Zenica” zaključivanjem ugovora o pružanju usluga kontrole kvaliteta uglja za koksovanje pristigle u Carinski terminal Zenica u 2021. i 2022. godini, kao i dva aneksa ugovora, spriječili, ograničili i narušili konkurenciju na relevantnom tržištu.

Oni su narušili konkurenciju na relevantnom tržištu kontrole kvaliteta uglja za koksovanje pristigle na terminal u Zenicu.

Dogovaranjem cijene koja je manja za 30 posto (2021. godine) odnosno 45 posto (2022. godine) od cijene koju je propisao nadležni organ odnosno Vlada Federacije Bosne i Hercegovine zaključili su zabranjeni sporazum.

Konkurencijsko vijeće je proglasnilo ništavnim ugovore i anekse.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Direktor Mann+Hummel: Svake godine rastemo, pokazujemo da se u BiH može uspjeti

Kompanija Mann+Hummel BA iz Tešnja, koja slovi za jednu...

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo na 25. Sajmu gospodarstva Mostar 2024

U utorak 16. aprila svečano je otvoren Međunarodni sajam...

NOVO: MOJA PILEĆA HRENOVKA SA SIROM

Kao domaćem proizvođaču, cilj mesne industrije MADI je da...