Doboj: Prilikom pretresa pronađena opojna droga, dva lica lišena slobode

/

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, lišili su slobode lice inicijala B.B. iz Doboja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i lice inicijala S.K. sa područja grada Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Prikrivanje“.
Isti dan na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres lokacija i vozila koje koristi lice inicijala S.K., prilikom čega je pronađeno i oduzeto: vrećica sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 15,9 grama, veći broj paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“ ukupne težine od 7,2 grama, jedan paketić sa sadržajem zelene biljne materije ukupne težine od 1,3 grama, digitalna vaga za precizno mjerenje i drugi predmeti koji su namijenjeni za konzumiranje opojne droge. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je pronađena opojna droga vlasništvo lica inicijala B.B.
Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...

Maglaj: Od jednog lica oduzet ecstasy

U ulici Aleja Ljiljana općina Maglaj, u objektu "MOZZART...

Tešanj: U Šijama policajci pronašli ukradeno gorivo

Na području mjesta Šije općina Tešanj, policijski službenici Policijske...

Pronađen automobil kojim su pljačkaši pobjegli s dva miliona maraka

Automobil Seat, za koji se sumnja da je korišten...