NES ZDK – Spala stranka na tri slova?!

/

Raspad Kantonalne organizacije NES Zeničko-dobojskog kantona je počeo mjesec dana nakon Općih izbora 2022. godine, tačno onog trenutka kad se saznalo da je ova stranka osvojila ponovo dva mandata koja bi mogla biti presudna za formiranje aktuelne većine.

Tadašnji predsjednik KO NES ZDK Ramo Isak je insistirao da NES ponovo formira vlast sa SDA, ali Centrala NES-a u Cazinu je bila izričito protiv.

Isak je napustio, zastupnica NES-a je podržala novu vlast predvođenu SDP-om i strankom Fuada Kasumovića, a Centrala NES-a je u Unsko-Sanskom kantonu formirala vlast
sa SDA. Po principu može nam se!!

Međutim, odlaskom Isaka došlo je do odlaska i cijelih općinskih organizacija NES-a u Zeničko-dobojskom kantonu, poput Zavidovića, Zenice, Visokog, Kaknja, Breze, Doboj Juga.

Novi vršilac dužnosti predsjednika KO NES-a Aldin Bjelić nije uspio sanirati stanje pa je njegovim odlaskom iz NES-a ova stranka izgubila bazu i u Olovu i Maglaju. Tako je NES u Zeničko-dobojskom kantonu od nekad respektabilne stranke spao na kombi stranku dovučenu sa obližnjeg otpada auto dijelova.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historija se ponavlja: U SDA Tešanj je i prije trideset godina uvedeno povjereništvo

Nedavnim uvođenjem Povjereništva u OO SDA Tešanj završen je...

Podijeljeni interesi: SDA u Općoj bolnici Tešanj osujetila kadrovsko rješenja stranke NAPRIJED

Na nedavnoj sjednici Upravnog odbora JU Opće Bolnice Tešanj,...

Andrej Kajić je HDS-ov kandidat za načelnika Žepča

Općinski odbor Hrvatskog demokratskog saveza izabrao je Andreja Kajića...

29. godisnjica od Obnoviteljske skupštine OO SDP BiH Tešanj

Drug Nijaz Duraković, tadašnji predsjednik SK BiH - SDP...