Fenomenalan duet: Harmonikaš Samir Nurkić i Ćira objavili “Dva brata”

/

Samir Nurkić, jedan od najpoznatijih regionalnih harmonikaša, objavio je spot za duet sa poznatim pjevačem narodne muzike Dejanom Ćirkovićem Ćirom, kojeg publika širom regiona najviše pamti po hitu “Fenomenalno”.

– Fenomenalan je i naš duet, a i reakcije publike. Siguran sam da će se naša “Dva brata” ubrzo pjevati po restoranima, diskotekama i klubovima širom Balkana – kaže Samir Nurkić.

Poznati harmonikaš potpisuje muziku za ovu duetsku pjesmu, dok je aranžman radio zajedno sa Amirom Puškarom. Tekst je djelo Samirove supruge Amele, koja je bila zadužena i za montažu spota.

– Ćiro i ja smo dugogodišnji prijatelji, gdje se uz zajedničke nastupe izrodilo divno prijateljstvo koje traje godinama. Već dugo planiramo snimiti zajedničku pjesmu, ali čekali smo da se poklopi energija i niz drugih faktora koji su potrebni da to odradimo bez forsiranja, jer tako i sami najbolje možemo iznijeti muziku na pravi način. Pjesmu smo iznijeli iz duše u jednom dahu. “Dva brata” je pjesma vedrog duha, pozitivna i energična. Spot smo snimili u Zagrebu u Hangar studiju G2, snimatelj i reditelj spota je Hrvoje Podobnik Gero, dok je montažu spota radila moja supruga Amela. Za šminku je bila zadužena uspješna hrvatska vizažistica Mirjana Medolina Marinić koja se također pojavljuje i u spotu. Generalni sponzor ovog projekta je hrvatski poduzetnik Ibrahim Toromanović ispred firme For Adapting d.o.o iz Zagreba – kaže Samir.

Nurkiću ovo nije prvi duet. Prije nekoliko godina objavio je pjesmu “Dernek” zajedno sa glumcem Draganom Marinkovićem Macom.

– Imam još par dueta u planu i u dogovorima sam sa par kolega sa estrade čija ću imena otkriti čim za to dođe vrijeme. Najbolje je sačekati da se sve potrebno poklopi – zaključuje harmonikaš.

ĆIRA feat. SAMIR NURKIĆ - DVA BRATA (OFFICIAL VIDEO 2024)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Budite spremni za more brzo i lako uz medicinsku dijetu

Veliki broj ljudi upravo u periodu pred ljeto kreće...

Zašto nikada nakon odmora ne biste trebali raspakovati kofere u spavaćoj sobi

Spremanje kofera zna biti vrlo zahtjevno jer ponekad imamo...

Papreno ljetovanje za četvoročlanu porodicu u Makarskoj

Četvoročlana porodica koja se odluči da ovog ljeta sedmodnevni...

U Hitnoj pomoći povećan broj osoba sa ugrizom krpelja

U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuju se...