Zavidovići: Završena modernizacija lokalne ceste Mramorje-Mednjik

/

U naseljenom mjestu Mednjik okončana je realizacija projekta modernizacije lokalnog puta Mramorje – Mednjik. Projekat je realizovan saradnjom mještana i Grada Zavidovići.

Gradonačelnik Hašim Mujanović prepoznao je zalaganje mještana naselja Mramorje i Mednjik te je u toku svog mandata opredijelio značajna finansijska sredstva za finalizaciju nekoliko značajnih projekata u ovom dijelu Zavidovića.

Tako je i za uređenje lokalnog puta u ovoj fazi opredijeljeno 22.595,63 KM a za najpovoljnijeg izvođača radova odabrano je Privredno društvo „Porobić“ d.o.o. Zavidovići. U okviru ugovorenih radova, pored asfaltiranja, izvršena je dubinska sanacija sa zamjenom tamponskog sloja i uređenje bankina uz čišćenje cestovnih jaraka.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović pohvaljuje nastojanje mještana Mednjika i njihovih predstavnika da obezbijede ljepše životne uslove za sebe i generacije koje dolaze.

Primjer domaćinskog odnosa je okončanje projekta asfaltiranja puta Mramorje – Mednjik u ukupnoj dužini od 1400 m, realizacija projekta javne rasvjete kao i izgradnja alternativnog betonskog puta sa spajanjem na novoizgrađeni put Šabin potok – Rujnica.

Sve ovo realizavano je u posljednjih nekoliko godina a Gradonačelnik ističe da će uvijek podržavati pozitivne aktivnosti naših sugrađana. Mještani Mramorja i Mednjika mogu poslužiti za primjer kako se zajedničkim trudom i djelovanjem postižu samo dobri rezultati.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...