U Općoj bolnici Tešanj na liječenju zbog infekcije Covida 19 trenutno osam osoba

/

U bolnicama u Zeničko-dobojskom kantonu na liječenju zbog infekcije Covida-19 trenutno se nalazi ukupno 12 pacijenata, odnosno dva pacijenta manje nego u prošli ponedjeljak, ali je u proteklih sedam dana preminulo ukupno šest pacijenata.

Već drugu sedmicu zaredom broj hospitaliziranih u tom kantonu je dvoznamenkast, a zanimljivo je da je u ovom trenutku više pacijenata na liječenju u Općoj bolnici Tešanj, nego u Kantonalnoj bolnici Zenica. Tešanjska je bolnica u prošli ponedjeljak imala šest takvih pacijenata.

– U ovom trenutku na liječenju imamo osam pacijenata, ali se ne radi o težim slučajevima. Nakon dugo vremena, u subotu smo imali jedan smrtni slučaj osobe koja je bila pozitivna na Covid-19, ali koja je imala i druge bolesti – ističe direktor OBT Omer Bedak.

Zenička je bolnica, na početku sedmice, u zadnje dvije sedmice imala na liječenju po osam pacijenata inficiranih koronavirusom, piše Zenicablog.

– Trenutno na liječenju imamo četiri pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru. Tokom prošle sedmice, kada smo na odjelu najviše u jednom trenutku imali 12 Covid-pacijenata, imali smo i pet preminulih koji su bili pozitivni na koronavirus. Od toga su tri pacijenta preminula jučer – ističe Skomorac.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...