17. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023

/

Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj kao organizator zajedno sa svojim partnerima, po 17-ti put otvara vrata jednoj od najznačajnijih privrednih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Međunarodni sajam privrede u Tešnju zahvaljujući svom dugogodišnjem uspjehu izgradio je reputaciju stabilne i značajne platforme za povezivanje privrednog sektora, te je jednim dijelom i nosilac ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Ove godine u većem i značajnijem formatu sudeći prema interesu kako domaćih tako i inostranih kompanija, ponuda, kvalitet i kapaciteti, sve govori u korist dosad najvećeg i najozbiljnijeg privrednog događaja na kojem će učestvovati skoro 500 izlagača što predstavlja povećanje sajamskih kapaciteta za 40% u odnosu na godinu ranije.

Sajam će se održati od 27. do 30. septembra na lokalitetu Kamelia doo Matuzići – na prostoru koji obuhvata preko 20.000 m2. Učesnicima i posjetiocima će na raspolaganju biti dostupan unutrašnji od 6.000 m2, kao i vanjski izložbeni prostor preko 15.000 m2, za afirmativnu prezentaciju kompanija, njihovih proizvoda i usluga.

Zemlja partner Sajma je Mađarska. Uz neizostavnu podršku Općine Tešanj kao partnera, prvi put u sajamskoj organizaciji ostvarena je saradnja i partnerstvo kroz status “Grad partner sajma – Grad Živinice”.

Prepoznavajući važnost i značaj održivog razvoja i energetske tranzicije, centralna tema ovogodišnjeg sajma je “Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost”.

Niz propratnih aktivnosti kao što su  jačanje suradnje lokalnih zajednica, potvrde prisustva i novih ugovora o suradnji privrednih komora iz BiH i okruženja, B2B sastanaka, panel diskusija na aktuelne teme zelene tranzicije i obnovljivih izvora energije, te nekoliko novina daju dodatnu dimenziju sajamskoj manifestaciji. Mnogobrojni stručnjaci, gosti, iskusni menadžeri domaćih i svjetskih kompanija će dati svoj doprinos na centralnom panelu  posvećenom  temi obnovljivih izvora energije i energetskoj održivosti, ciljevima kojim naša zemlja treba težiti u budućnosti.

  1. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023 je mjesto privrednih susreta i biznisa budućnosti.

Budite dio pozitivne privredne manifestacije!

 

 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...