Ogrešević uplakan: Tvrdi da je SDA prevarila NES

/

Što se NES-a tiče, nema daljih pregovora, ni po dubini ni po širini, sa SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona, poručio je Ogrešević

Nakon što je SDA “izradila” NES i ušla u vlast HNK sa SDP-om i HDZ-om, oglasio se predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

SDA je pokušala ubaciti NES u vlast u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, čemu se protivio SDP. Iz NES-a su očekivali insistiranje svog partnera i obećanja SDA da će su partneri na svim nivoima, ali do toga nije došlo.

– Varanjem i laganjem partnera prilikom uspostave vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, SDA je poslala ružnu poruku svim zagovornicima formiranja probosanskog bloka.

Priča o probosanskom bloku, a što priželjkuje veliki dio bh. javnosti, ne može se graditi na neprincipijelnim osnovama. Ne možemo se lagati i varati, a SDA je na primjeru HNK pokazala da se nije odmakla od tog svog pristupa.

Upravo u HNK smo mogli pokazati čvrstinu tog probosanskog bloka. Baš onako kako su to uradili NES i SBiH odbijanjem da budu dio državne i federalne vlasti, držeći se svojih principa. Kapitulacija SDA u HNK je poruka i onima koji su nas poticali na okupljanje.

Što se NES-a tiče, nema daljih pregovora, ni po dubini ni po širini, sa SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona. Ovim jednostranim pristupom, SDA je prekinula pregovore i jasno kazala da je njihov partner SDP i HDZ. NES više nije partner SDA u HNK. Sa lažovima i prevarantima nema pregovora – poručio je Ogrešević, prenosi avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Adil Halilović izabran za predsjednika Općinskog odbora SNAGE NARODA Tešanj, Damir Numić potpredsjednik

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj predano je radio na...