Općina Doboj Jug ispratila 32 učesnika Marša mira

/

Danas je uz prigodan program sa prostora općine Doboj Jug upriličen odlazak 32 osobe, koji su ovogodišnji učesnici Marša mira.

Neki od njih već su bili nebrojeno puta, drugi pak idu po prvi put i to najčešće oni najmlađi. Bez obzira na godine i na to da li su išli ili ne svi su jednoglasni kako je ovo najmanje što se može učiniti kako bi se odala počast žrtvama genocida. I ove godine Općina Doboj Jug na čelu sa načelnicom Jasminkom Begić je podržala odlazak ovih građana na Marš mira.

Iako poslovno spriječena da ih lično isprati Jasminka Begić je uputila svoje najljepše želje učesnicima Marša mira, uz želju da hairli prođu taj put, s obzirom i na vremenske uvjete koji će zasigurno otežati njihovo putovanje.

Inače na ovogodišnjem Maršu mira se očekuje oko 10 hiljada ljudi koji će se pokloniti srebreničkim žrtvama, iako broj učesnika Marša mira nije još moguće precizirati.

Marš mira traje tri dana, od 8. do 10. jula. Kolona polazi 8. jula iz Nezuka, općina Sapna.

Na potezu od Nezuka – kao polazišta, pa do Potočara – kao odredišta, učesnici prolaze maršutom: Nezuk – Baljkovica – Parlog – Crni Vrh – Snagovo – Liplje – Jošanica – Donja Kamenica – Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar).

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...