Zamjenik predsjedavajuće Skupštine ZDK-a zakazao hitnu sjednicu

/

Zamjenik predsjedavajuće Skupštine ZDK-a Jasmin Duvnjak zakazao je hitnu sjednicu Skupštine za ponedjeljak, 23. novembra. Iako u obavijesti o zakazivanju sjednice nije definiran dnevni red, izvjesno je da će, nakon što je potpisan sporazum o novoj koaliciji, i u ovom kantonu u fokusu biti rekonstrukcija Vlade.

Kvalifikovana većina, od najmanje četvrtine poslanika u Skupštini ZDK-a, dostavila je u pisanoj formi inicijativu za sazivanje hitne sjednice. U toj inicijativi su naveli da, u skladu sa stvaranjem nove parlamentarne većine, postoji potreba za rekonstrukcijom Vlade ZDK-a“, kazao je Duvnjak.

Duvnjak kaže kako je sjednicu zakazao nakon što je to odbila predsjedavajuća Draženka Subašić

Ovaj potez nove koalicije u Demokratskoj fronti, čiji je predsjedavajuća kadar, smatraju politički nekorektnim, ali i neutemeljenim u Poslovniku o radu Skupštine. Hitna sjednica se zakazuje u izuzetnim situacijama, kada je ugrožena sigurnost građana.

Ne vidim razloga zašto je problem da se održi redovna sjednica koja se po poslovniku mogla zakazati i za petak“, smatra ona.

Novi koalicioni partner već je učinio prvi korak u tom pravcu.

Mi smo zvanično dostavili imena ministara, SBB je preuzeo paket Demokratske fronte tako da Savezu za bolju budućnost pripadaju tri ministarstva i mjesto predsjedavajuće“, kazala je Meldina Ugarak , zamjenica predsjednika Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini ZDK-a

Nova koalicija će u Skupštini ZDK imati 21 od ukupno 35 zastupnika, sa otvorenom mogućnošću da je podrže i po dva zastupnika iz A-SDA i Stranke za BiH.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Firma Mann + Hummel Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik , jedna...

Učenici Srednje tehničke škole Tešanj obilježili Dan sestrinstva

Učenici Srednje tehničke škole sa profesoricama Dženanom Krličević Karahmet...

U Tešnju održani 14.”Izviđački susreti” i 2 Izviđački streljački kup

Tešanj je ovog vikenda ponovo bio izviđački grad. Izviđači...

NIP Tešanj se ozbiljno priprema za lokalne izbore: Doskorašnji predsjednik Stranke penzionera Sinan Roša potpisao pristupnicu NIP-u

Doskorašnji predsjednik Općinske organizacije Stranke penzionera-umirovljenika, Sinan Roša, ove...