MUP ZDK VOZAČIMA KOJI NEMAJU ZIMSKU OPREMU PRIJETI REPRESIVNIM MJERAMA

/

Imajući u vidu činjenicu da je u zimskim uslovima otežano odvijanje saobraćaja, kada su povećani rizici nastupanja saobraćajnih nezgoda, posebno sa teškim posljedicama, sa ciljem stvaranja visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području ZDK, u vremenskom periodu od 04.12. do 11.12.2015. godine, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poduzimaće pojačane aktivnosti na kontroli svih učesnika u saobraćaju.

Posebno na kontroli posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme u vozilima. Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje koji se ogledaju u neposjedovanju i nekorištenju zimske opreme, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilnika o saobraćaju u zimskim uvjetima – stoji u saopćenju MUP-a ZDK.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu stvaranju i obezbjeđenju lične sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...