Mješovita srednja škola Tešanj ispratila 245 maturanata

/

Večeras su porodice, prijatelji ali profesori ispratili još jednu generaciju maturanata
Mješovite srednje škole Tešanj.

245 učenika je završilo svoje školovanje u ovoj obrazovnoj instituciji i to 117 njih je okončalo svoje četverogodišnje školovanje dok je 128 učenika završilo trogodišnja zanimanja.

Iz Mješovite srednje škole Tešanj ističu da je svaki maturalni defile nešto posebno i da se trude da to uvijek obilježe na poseban način kako bi učenicima zauvijek ostao u sjećanju.

U ovogodišnjoj borbi za naslov učenika generacije našlo se deset učenika a odlukom Komisije koju imenuje direktor škole odlučeno je da ove godine učenica generacije bude Aldina Kovačević, učenica koja se tokom svog školovanja istakla kako uspjesima u školskim obavezama tako i u vannastavnim aktivnostima.

”Ja sam imao priliku da posjetim sve učenike, u završnom razredu i na završnoj maturi i razgovarao sam sa svima. Dobio sam feedback da su mladi jako zainteresirani da ostanu ovdje što je meni jako drago. Moja uputa je na neki način bila da se i ovdje može živjeti  i da se može naći posla za one koji hoće da rade na sebi i čini mi se da su oni to prihvatili.” kazao je direktor ove škole Muharem Saračević.

Kako smo saznali od direktora škole većina učenika ga je informisala da već imaju naznake o mogućem zaposlenju, a mi im u ime naše redakcije želimo puno sreće u budućnosti.

Fotografije pogledajte na slijedećem linku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...