MSŠ Tešanj: Upis u prvi razred učenika teče bez problema

/

Širom Bosne i Hercegovine ovih dana aktuelni su upisi u srednje škole ali i na
visokoškolske ustanove.

Za većinu učenika najbitnije je po velikom broju ispitanih odabrati zanimanje koje će osigurati u budućnosti dobar posao. U toku su upisi i u srednje škole na području općine Tešanj.

Kako smo saznali u Mješovitoj srednjoj školi Tešanj upis je u toku i menadžment škole ističe da su zadovoljni interesom učenika. Ova obrazovna ustanova učenicima koji se upisuju u prvi razred srednje škole ponudila je šest četverogodišnjih i sedam trogodišnjih zanimanja.

U okviru četverogodišnjih zanimanja učenici su mogli birati između slijedećih smjerova: elektrotehničar računarstva, poslovno-pravni tehničar, veterinarski tehničar, prehrambeni tehničar, tehničar za mehatroniku i tekstilni tehničar.

Krojač, kuhar-konobar, obrađivač metala rezanjem, operater na CNC mašinama, automehaničar, električar i vozač motornih vozila su bila zanimanja ponuđena u okviru trogodišnjih zanimanja.

Kako nam je pojasnila Mersiha Kurtić, profesorica engleskog jezika u ovoj školi odziv učenika je ispunio očekivanja uprave ove škole. Pojašnjava da su učenici najveći interes iskazali za slijedeća zanimanja: elektrotehničar računarstva i tehničar za mehatroniku u okviru četverogodišnjih zanimanja te za operatera na CNC mašinama i automehaničare u okviru trogodišnjeg školovanja.

Komisije već rade na obradi pristiglih prijava za četverogodišnja zanimanja dok upis za trogodišnja zanimanja traje do 22.06.2018. kada će komisije razmotriti pristigle prijave. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...