Apoteka Violapharm Tešanj stekla certifikat koji garantuje kvalitet i sigurnost usluge po standardima AKAZ-a

/

Apoteka Violapharm Tešanj je ispunila standarde koje zahtijeva Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu (AKAZ), te time stekla certifikat koji garantuje kvalitet i sigurnost usluge.

”Sa zadovoljstvom mogu istaći da smo mi kao ustanova, uspjeli vrijednim trudom i radom koji je trajao više od 18 mjeseci zadovoljiti standarde u smislu Agencije koja prati kvalitet u zdravstvu na teritoriji FBiH. U ovoj regiji mi smo prva ustanova koja garantuje kvalitet usluge a to znači veliku sigurnost pacijenata koji dolaze u apoteke Violapharm u Tešnju.” – potvrdila je za ZOS radio Zahida Binakaj, direktorica Apoteke Violaphram. 

Pod pojmom certifikacija podrazumijeva se postupak kojim se ocjenjuje i potvrđuje da zdravstvena ustanova zadovoljava unaprijed definisane i objavljene optimalne standarde sigurnosti u procesu pružanja zdravstvene zaštite, kao i izdavanja certifikata od strane Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine (AKAZ).

Prema riječima Zahide Binakaj uloženi trud je ogroman, te pojašnjava:

”Naše zadovoljstvo je još veće, jer smo stalno, kontinuiranom edukacijom i uvođenjem tačno opisanih procedura, u naš sistem rada, postigli to da Agencija koja prati kvalitet u zdravstvu sa svojim timom utvrdi da su svi kriteriji koji su dati od AKAZ-a FBiH 100% ispunjeni.”

U vremenu u kojem živimo i zdravstvo je suočeno s mnogim izazovima koji za krajni cilj imaju poboljšanje neposredne medicinske skrbi.

”Mi smo jedna od malobrojnih apotekarskih ustanova na području BiH, koja je usko vezana za sve nove aktivnosti Svjetske zdravstvene organizacije i Evropskog udruženja farmaceuta, u smislu promicanja nekih novih zadataka,  koje farmaceutski tim treba da radi u apotekarstvu, Savjetovanja pacijenata koji boluju od malignih bolesti, dijabetesa, hipertenzije, neuropsihijatrijskih bolesnika su uvedeni već par godina i mi smo prepoznati po tome ne samo za područje ove mikro regije (općine Tešanj, Usore, Doboj Jug). Vjerujte da imamo naše pacijente od Banjaluke, Gradiške i dalje koji dolaze po te savjete i brigu o terapiji. Što se tiče nekakvih besplatnih mjerenja koja se rade u svrhu prosvjećivanja građana općine Tešanj i šire mi ćemo raditi kontinuirano, jer je to jedan od zadataka magistara farmacije i uopće farmaceutskog tima, raditi na zdravstvenom prosvjećivanju građana koji dolaze u naše apoteke. ” – zaključuje Zahida Binakaj direktorica Apoteke Violapharm. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Direktor Mann+Hummel: Svake godine rastemo, pokazujemo da se u BiH može uspjeti

Kompanija Mann+Hummel BA iz Tešnja, koja slovi za jednu...

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo na 25. Sajmu gospodarstva Mostar 2024

U utorak 16. aprila svečano je otvoren Međunarodni sajam...

NOVO: MOJA PILEĆA HRENOVKA SA SIROM

Kao domaćem proizvođaču, cilj mesne industrije MADI je da...