Zavidovici: Uređenje infrastrukture ispred džamije u Stipovićima

/

U protekloj sedmici završeni su radovi prve faze uređenja infrastrukture ispred džamije u Stipovićima. Radovi su podrazumijevali iskope rovova za oborinsku kanalizaciju sa ugradnjom potrebnog cjevovoda, izgradnju izlazne građevine, ugradnju slivnika, pripremu podloge i ugradnju asfaltnog sloja. Vrijedost izvedenih radova iznosi 21.060,00 KM a radovi su izvedeni od strane privrednog društva „Hajdić“ d.o.o. Maglaj, kao najpovoljnijeg ponuđača u provedenom postupku javne nabavke.

Džamija u naseljenom mjestu Stipovići izgrađena je prilozima mještana i sredstvima donatora iz prijateljske nam države Kuvajt. Prije izgradnje ovog, zaista, impozantnog objekta, džematlije džemata Donji Gostović i naselja Stipovići svoje vjerske obrede obavljali su u dva mesdžida. Obzirom da se ovaj džemat sastoji od oko šest stotina domaćinstava postojeći mesdžidi nisu mogli adekvatno odgovoriti vjerskim potrebama mještana. Iz tog razloga pristupilo se iznalaženju kvalitetnog rješenja, tj. izgradnji džamijskog kompleksa.

Općinski načelnik Hašim Mujanović imajući u vidu trud i zalaganje aktivista naseljenog mjesta Stipovići, te cijeneći želju mještana za cjelokupnim uređenjem ovog vjerskog objekta, opredijelio je novčana sredstva za prvu fazu uređenja infrastrukture ispred džamije.

Općinski načelnik zahvalio se mještanima na strpljenju do konačnog završetka radova a također, Općinski načelnik, pohvaljuje mještane naseljenog mjesta Stipovići koji su vlastitim primjerom pokazali da se džematskim djelovanjem postižu dobri rezultati za korist društvene zajednice.

Redakcija/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Međunarodni dan babica: Ovo je najljepša i najodgovornija profesija

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine,...

Godina dana od rastanka s Senadom Brkom: U Tešnju praznina bez njegovog lika i dobrih djela

Na današnji dan napustio nas je Senad Brka. Podjsećamo, Nakon iznenadne,...

Firma Euro Oniks prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...