Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodovoda Rasječenica – Brezik – završetak radova

/

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović i Zafir Heldovac, direktor GP „Heldovac“ d.o.o. Žepče potpisali su, 29. 3. 2022. godine, Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodovoda Rasječenica – Brezik (završetak radova).

Nakon provedene tenderske procedure za najpovoljnijeg Izvođača radova odabrano je GP „Heldovac“ d.o.o. Žepče, a ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi 156.869,59 KM sa uračunatim PDV-om. Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana od dana uvođenja Izvođača u posao.

Izvođač se obavezuje da radove, koji su predmet ovog Ugovora izvrši prema projektno-tehničkoj dokumentaciji, opisu, nacrtima, predmjerima i predračunu radova i ostalim uslovima utvrđenim u tenderskoj dokumentaciji.

Glavni cilj ovog projekta je rješevanje vodosnabdijevanja naselja u Mjesnoj zajednici „Brezik“ i naseljima u mjesnim zajednicama “Krivaja”, “Krivaja – Smailbašići” i dio naselja u Mjesnoj zajednici „Pašin Konak“ čime će se poboljšati uslovi i kvalitet života u ovom dijelu naše Općine. Broj krajnjih korisnika vodovoda je oko 3032. Projekat je realizovan u nekoliko faza a planiranim radovima u ovoj fazi bi se okončala realizacija ovog projekta. Rok za završetak ove, posljednje, faze izgradnje vodovoda „Rasječenica“ je 60 radnih dana od dana uvođenja Izvođača radova u posao.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović zadovoljan je do sada izvedenim radovima te se zahvaljuje građanima na strpljenju do konačnog završetka ovog projekta čime će se trajno riješiti problem vodosnadbijevanja u navedenim mjesnim zajednicama.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj: Tokom vikenda rođeno sedam beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...

Firma A&L MONT Beriša prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta " Jedan privrednik, jedna učionica ",...

Firma Mann + Hummel Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik , jedna...

Učenici Srednje tehničke škole Tešanj obilježili Dan sestrinstva

Učenici Srednje tehničke škole sa profesoricama Dženanom Krličević Karahmet...