Izetbegović priznao: Izaći na kraj s 11 stranaka je iluzorno, ali sam morao ostaviti dojam da je moguće

/

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović priznao je kako je od početka predizborne kampanje imao male šanse za pobjedu u utrci protiv Denisa Bećirovića, ali da je zbog stranke morao ostavljati dojam kako je uvjeren u pobjedu.

Tokom predizborne kampanje često se od Izetbegovića mogla čuti izjava: “Neka ih se udružilo 11, neka ih je 10.111, jedan odlučuje” što je izazivalo euforiju kod simpatizera i članova SDA koji su bili ubijeđeni u pobjedu njihovog stranačkog lidera.

No, iako su oni vjerovali u to, čini se da Izetbegović baš i nije. To je potvrdio sinoć tokom gostovanja na Federalnoj televiziji.

“Kada izađete u kampanju kako sam ja izašao, protiv 11, od čega su četiri respektabilne stranke, onda su šanse da to zaista postignete jako male. Ali da biste podigli vlastitu stranku, njeno samopouzdanje, energiju u njoj, jedan entuzijazam, onda morate pokazati samouvjerenost. Ja sam snažno radio na tome, prije svega da podignem stranku i da spasim stranku. Jer rezultat koji je SDA ostvarila, nakon svih ovih godina, decenija, blokada i pandemija, afera postigla na ovim izborima je izvanredan. I mislim da je to moj glavni uspjeh i to mi je, na kraju krajeva, bio glavni cilj”, izjavio je i nastavio:

“A da izađete sa 11 dobro organizovanih stranaka na kraj, bilo je skoro pa iluzorno. Ali sam morao ostavljati dojam da je ta stvar moguća”, bio je iskren.

Pitanje je kako će SDA-ova baza birača shvatiti ovu poruku. Jedni će sigurno nastaviti veličati lik i djelo Bakira Izetbegovića i pravdati svaki njegov potez i stav, dok bi se drugi mogli osjećati prevareno.Podsjetimo, Denis Bećirović je ostvario ubjedljivu pobjedu sa više od 113 hiljada glasova. On je dobio 318.442 glasova, dok je Izetbegović imao povjerenje 205.408 građana.

Ovaj dio gostovanja možete pogledati u video od 07:20 minute, piše Klix. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Beskonačna rotacija: NES ZDK mijenja predsjednike?!

Nakon što je biznismen Refik Kurgaš iz Visokog, dotadašnji...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...