Gradonačelnik se zahvaljuje Gradonačelnici Benjamini Karić na odustajanju od kupovine parne lokomotive „Kusače“

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović zahvaljuje se Gradonačelnici Grada Sarajeva Benjamini Karić i Gradskom vijeću Sarajevo zbog uvažavanja zahtijeva građana Zavidovića, te što je Grad Sarajevo odustao od kupovine parne lokomotive „Kusače“ – Ćire koji je dio identiteta Zavidovića.

Također, Gradonačelnik pohvaljuje građane Zavidovića koji su svojim jedinstvom, iskazanim kroz protestnu šetnju, izrazili svoje nezadovoljstvo saznanjem da Grad Sarajevo namjerava otkupiti Ćiru i prevesti ga u Sarajevo. Iskrena reakcija građana uvijek bude prepoznata, posebno kada se radi o stvarima bitnim za očuvanje, napredak i poboljšanje prilika i uslova života.

Gradonačelnik obavještava javnost da je obavio razgovor sa Stečajnim upravnikom Hamdijom Muratovićem u prostorijama IP „Krivaja“ a na sastanku su razgovarali o daljnim aktivnostima vezanim za kupovinu parne lokomotive „Kusače“, kao i o mogućnostima kupovine „Krivajine vile“ – simbola Zavidovića kao i drugih objekata, koji bi bili od značaja za razvoj Zavidovića a i za građane našeg Grada, koji su još uvijek u vlasništvu IP „Krivaja“ d.o.o. u stečaju.

Nakon što Odbor stečajnih povjerilaca stavi van snage Odluku kojom su namjeravali parnu lokomotivu prodati Gradu Sarajevo, te donese Odluku o prodaji parne lokomotive „Kusače“ Gradu Zavidovići, Gradska uprava Zavidovići provest će postupak javne nabavke te otkupiti Ćiru, na zadovoljstvo svakog Zavidovićanina u zemlji i u dijaspori.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...