Tešanj: Četiri intervencije vatrogasaca tokom vikenda zbog obilnih padavina

/

Tokom protekla 72 sata, južni i zapadni dijelovi općine Tešanj povremeno su bili zahvaćeni obilnijim lokalnim pljuskovima, naročito 11.06.2023. godine (nedjelja).

Uslijed toga oborinske vode  su uzrokovale povećanje vodotoka i ugrozile nekoliko objekata na području Mekiša i Piljužića, navodi se u izvještaju CZ općine Tešanj.

Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) je u protekla 72 sata intervenisala 4 puta i to:

  • Dana 09.06.2023. godine u 10:53 sati ekipa PVJ je intervenisala u naseljenom mjestu Dobropolje kojom prilikom je uklonjeno palo drvo iz korita vodotoka.
  • Dana 11.06.2023. godine u 15:25 sati ekipa PVJ je intervenisala u naseljenom mjestu Mekiš gdje je došlo do ugrožavanja stambenog objekta uslijed bujičnih voda i začepljenja propusta. U intervenciji su učestvovala 3 vatrogasca i predstavnici mjesne zajednice.
  • Istog dana u 15:30 sati ekipa PVJ je intervenisala u naseljenom mjestu Piljužići gdje je uslijed bujičnih voda došlo do ugrožavanja stambenog objekta. Ista ekipa je intervenisala i u Bobarama i Jelah polju. U intervencijama su učestvovala 2 vatrogasca.
  • U 16:50 sati ekipa PVJ je interevnisala u naseljenom mjestu Krndija gdje je uslijed bujičnih voda došlo do ugrožavanja stambenog objekta. U intervenciji su učestvovala 3 vatrogasca.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...