Schmidt otkazao sastanak u Banjoj Luci

/

Visoki predstavnik Christian Schmidt otkazao je današnji sastanak sa potpredsjednikom entiteta RS – Ćamilom Durakovićem, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

“Sastanak je otkazan iz nekih čudnih razloga. OHR je inicirao sastanak, ja sam to prihvatio, ali ne znam šta je s predstavnikom hrvatskog naroda Davorom Pranjićem. Danas je došao mail iz OHR-a da je sastanak otkazan, trenutno nemam više detalja.

Mi smo bili spremni za sastanak sa Christianom Schmidtom, željeli smo pokazati da glas iz Banja Luke nije samo Dodikov glas. Po Ustavu postoje predstavnici iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda, i htjeli smo pokazati da apsolutno imamo suprotan stav od Dodika. Šta je bilo do nas, ispoštovali smo”, kazao je Duraković za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Christian Schmidt, zakazao je za danas, 12. septembar sastanak sa potpredsjednicima entiteta RS.

Sastanak je trebao biti upriličen u službenim prostorijama predsjednika entiteta RS-a. Generalni sekretar Službe predsjednika entiteta RS-a, zabranio je u ponedjeljak, 11. septembra sastanke Schmidta u službenim prostorijama.

Također, izdata je naredba da se Schmidtu spriječi ulazak u službene prostorije.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Beskonačna rotacija: NES ZDK mijenja predsjednike?!

Nakon što je biznismen Refik Kurgaš iz Visokog, dotadašnji...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...