Tešanjski privrednici podržali projekat Mješovite srednje škole “Jedan privrednik, jedna učionica”

/

Tešanjski privrednici su pokazali veliku humanost, empatiju i solidarnost u realizaciji našeg projekta

” Jedan privrednik, jedna učionica ”

Mješovita srednja škola Tešanj se već duži niz godina svakodnevno susreće s problemima koje uzrokuje dotrajala stolarija u učionicama.

“Već godinama pišemo projekte i molbe kako bi nam nadležne institucije promijenile stolariju, ali bezuspješno, nedostaju finansijska sredstva. Nisu pomogle ni činjenice da smo jedna od najvećih škola u Zeničko-dobojskom kantonu u koju se svake školske godine upiše po 12 novih odjeljenja učenika, koji se obrazuju za različita zanimanja. Trenutno se u našoj školi obrazuje 886 učenika.” – navdi se u saopćenju Mješovite srednje škole Tešanj.

Kako dalje navode shodno teškoj situaciji u kojoj se nalaze Školski odbor je donio odluku da pokrene proces izmjene stolarije uz pomoć tešanjskih privrednika. Tešanjski privrednici su po ko zna koji put pokazali veliku humanost, empatiju i solidarnost, rado su se odazvali i podržali projekat: “Jedan privrednik, jedna učionica.”

Osim donirane stolarije privrednici će platiti i ugradnju iste.

“Trenutno ne postoje riječi kojima bismo opisali sreću i zadovoljstvo što će naši učenici u narednom periodu imati prvenstveno sigurniji , a potom ljepši i ugodniji boravak u školskim klupama. Našim dragim privrednicima zahvaljujemo se od srca u ime svih učenika i uposlenika Mješovite srednje škole Tešanj . Hvala vam što nas uvijek podržavate i ulažete u obrazovanje  U narednom periodu objavit ćemo slike učionica u kojima je ugrađena nova stolarija, kao i informacije o donatorima.

Moramo napomenuti da su u ovoj akciji sudjelovali i donatori koji su željeli da daju svoj doprinos uplatom novčanih sredstava na naš školski račun. Od tog iznosa, također, će biti izmijenjena stolarija u učionicama koje nisu obuhvaćene prvom etapom projekta “Jedan privrednik  jedna učionica”. Hvala vam svima od srca

U nastavku slijedi spisak tešanjskih firmi koje su učestvovale u realizaciji projekta “Jedan privrednik jedna učionica “: Adi – Mark, Aluplastic Systems, Obnova, Star- S, Belif, DeA Company, Nekretnine Star- S, HM Plast, A-M Fensterbau und Montage, Adenal Plast, Inter, TAG, Danial S, AB, Steel Company, Alba Plast, Roše Metaling, R Max, Žito promet, Fenestra technik, GMC, Secom, Sajo Plast, Nova Plast.” – saopćeno je iz ove obrazovne ustanove.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...