Da li je realna opcija da Fuad Šišić bude kandidat za načelnika ispred SDA Tešanj ?

/

Burna zima na političkoj sceni Tešnja, osim što je donijela novu političku stranku (koja je proizašla iz SDA Tešanj), donijela je i neke nove političke momente.

Pitanje kandidature za načelnika općina Tešanj odnosno da li SDA Tešanj kandidovanjem Suada Huskića po 4. put može pobijediti ili je rješenje u traženju kandidata “zajedničkog” kojeg bi podržala i nova stranka NAPRIJED.

Dosadašnje ankete pokazuju da Suad Huskić može pobijediti, tijesno, ali ipak ima najveću podršku, kao i da nije Suadu samo prijetnja Fuad Šišić, nego još veća možda prijetnja je Nermin Deljkić, vijećnik Naše stranke.

Realno na Nermina Deljkića kao kandidata za načelnika niko nije ni računao, ali to pokazuje ono što već neki iz lokalne SDA ukazuju, a to je, da bi podjela glasova na Suada i Fuada dovela do pobjede kandidata kojeg ponude zajednički stranke “TROJKE”.

Za SDA Tešanj jedan od izlaza je da zadrže uz sebe Fuada Šišića na način da mu ponude da bude kandidat za načelnika, a što se tiče Suada Huskića, osim što je tri mandata i više nego dobro već odradio, sasvim izvjesno je da on mora ići “prema gore” na pozicije u Kantonu, Federaciji ili državi.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...