Zavidovićani i ove godine učestvuju u pohodu „Marš mira“, Nezuk – Srebrenica

/

U ranim jutarnjim satima, 8. 7. 2022. godine, ispraćeni su učesnici „Marša mira 2022. godine“ iz Zavidovića, koji će se pridružiti ostalim učesnicima iz zemlje i regiona te prepješačiti put dug 110 km u tri etape, krenuvši iz Nezuka prema Srebrenici, u znak sjećanja na žrtve genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici, zaštićenoj zoni UN-a.

Gradska uprava Zavidovići u saradnji sa SJOB „Unija vetarana“ ’92.-’95. godine Grada Zavidovići organizovala je prijevoz učesnika do Nezuka i povratak iz Srebrenice nakon obavljene dženaze i ukopa nevino stradalih žrtava. Pored toga, učesnicima pohoda iz Zavidovića obezbijeđena je logistička podrška tokom cijelog putovanja što podrazumijeva pripremu prenoćišta, dovoljne količine kvalitetno pripremljene hrane, pića i voća.

Gradonačelnik Hašim Mujanović ističe da Gradska uprava Zavidovići već duži niz godina na ovaj način nastoji sačuvati tradiciju sjećanja na žrtve počinjenog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici jula 1995. godine. Gradonačelnik pohvaljuje dobru organizaciju ovogodišnjeg pohoda „Marš mira 2022. godine“ od Nezuka do Srebrenice, a učesnicima pohoda želi što ugodnije pješačenje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...