Tešanj: Besplatan parking za dobrovoljne davaoce krvi

/

„Tko spasi jedan život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo!“

Dobrovoljni davaoci krvi su uistinu naši heroji, oni spašavaju tuđe živote, nesebično darujući dio sebe. Darivanje krvi je dobrovoljno, a na prostoru općine Tešanj se realizuje, uglavnom, preko Crvenog krsta/križa Tešanj, koji uživa  izuzetan ugled u našoj lokalnoj zajednici.

Kako bi se zajednica na neki način „odužila“ dobrovoljnim davaocima krvi vijećanik Naše stranke Nermin Deljkić je na martovskoj sjednici OV Tešanj pokrenuo Inicijativu:

Za besplatan parking za dobrovoljne davaoce krvi na prostoru općine Tešanj.

Priliku da  se o Inicijativi izjasne vijećnici su dobili, već, na sljedećoj, aprilskoj, sjednici OV Tešanj.
I ovaj put rasprava nije mogla proći bez “političarenja”,  pokušaja minimiziranja i omaložavanja rada vijećnika Naše stranke Nermina Deljkića, a u čemu prednjače Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić (SDA) i predsjedavajući OV Tešanj Amir Kurtić (SDA), u što su građanke i građani mogli uvjeriti prilikom reemitovanje sjednice OV Tešanj.

Nakon burne rasprave Inicijativa je, sa 12 glasova ZA,  dobila podršku OV Tešanj.

Mi u Našoj stranci smatramo da će se usvojenom Inicijativom građani još više animirati da se uključe u dobrovoljne davaoce krvi, a samim tim će se doprinjeti  u obezbjeđivanju dovoljnih rezervi krvi za spašavanje života. Također, želimo pokazati da se humanost i društveno koristan rad mora cijeniti i to što manje riječima, a što više djelima, posebno uvažavajući  ljude koji nesebično i uporno daju dio sebe u borbi za slobodnog, zdravog i života dostojnog čovjeka.

U prihvaćenoj Inicijativi se pozivaju Crveni križ/krst Tešanj, Općina Tešanj i JP RAD Tešanj, da u što kraćem roku definišu tehničke detalje, a da implementacija Inicijative otpočne na Svjetski dan dobrovoljnog davanja krvi-14. juna, tekuće godine, saopšteno je iz            Naša stranka Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...