Zavidovići: Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima Krivajinih radnika

/

Općinski načelnik Hašim Mujanović i Predsjedavajuća Općinskog vijeća Erna Merdić Smailhodžić, dana 22.03.2022. godine, održali su sastanak sa predstavnicima obespravljenih radnika „Krivaja Mobel“ d.o.o. u stečaju. Predstavnici radnika tom prilikom izrazili su svoje nezadovoljstvo i nezadovoljstvo svih radnika ovog preduzeća zbog nepoštivanja odredbi iz kupoprodajnog ugovora, sporosti u rješavanju sudskih postupaka i agonije radnika koja traje već osam godina, kao i iz razloga ne rješavanja njihovog radnog statusa niti uplaćivanja radnog staža za one radnike koji su stekli uslove za penzionisanje.

U tom smislu radnici ovog industrijskog preduzeća u razgovoru sa Općinskim načelnikom pokušali su iznaći adekvatan odgovor na trenutno stanje radnika i imovine IP „Krivaja“ Zavidovići a razmatrana je mogućnost ponovnog zakazivanja sastanka sa predstavnicima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Nezadovoljni i obespravljeni radnici „Krivaje“ iz Zavidovića gube strpljenje te će, prema njihovim riječima, biti primorani poduzeti radikalnije mjere u smislu organizovanja protesta pred Vladom Federacije Bosne i Hercegovine i ispred sudova koji odugovlače sa konačnim rješavanjem započetih sudskih procesa.

Općinski načelnik Hašim Mujanović pružio je podršku radnicima „Krivaje“ u ostvarivanju njihovih prava te je upoznao Predsjedavajuću Općinskog vijeća i predstavnike „Krivajinih“ radnika o sastanku koji je prethodno održan sa menadžmentom Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine. U tom pogledu Općinski načelnik izrazio je spremnost da nakon okončanja sudskih postupaka Općina Zavidovići otkupi cjelokupnu imovinu nekadašnjeg giganta IP „Krivaja“ te svu njenu imovinu namjeni u svrhu razvoja industrije u našem gradu, obezbjeđivanja novih radnih mjesta i poboljšanja standarda života građana općine Zavidovići. Općinski načelnik i Predsjedavajuća Općinskog vijeća izrazili su  nadu da će se višegodišnja agonija vrijednih radnika okončati u što kraćem vremenu a Općinski načelnik i Predsjedavajuća OV idalje će nastaviti snažno podržavati oštećene radnike u ostvarivanju njihovih prava, saopćeno je iz Općine Zavidovići.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...