Organizacija RVI općine Tešanj organizovala 23. tradicionalni iftar

/

Ramazan je mjesec radosti za vjernike, ali i za obnavljanje i jačanje familijarnih i prijateljskih veza uz zajedničke iftare. 

Iftari su posebna radost postača koji se pamte i koji imaju posebnu vrijednost. Upravo iz navedenih razloga Organizacja RVI općine Tešanj i ove godine je upriličila zajednički iftar za članove ali i prijatelje ove Organizacije,. Iftar je organizovan sinoć u Restoranu Ukus u Tešnju.

Kako nam je rekao Muharem Sejdić, predsjednik organizacije RVI općine Tešanj:

”Na ovim iftarima se prvenstveno okupljaju članovi naše organizacije, predsjednici mjesnih ogranaka, članovi predsjedništva, boračkih organizacija i drugi. Ovom prilikom želim da uputim i riječi zahvale gospodinu Namiku Širbegoviću, vlasniku Restorana Ukus, koji je bio donator iftara za našu Organizaciju. Inače, ovo je 23. tradicionalni iftar koji organizuje RVI općine Tešanj.”

Sinoćnjem iftaru je prisustvovao i predsjednik Organizacije RVI općine Zavidovići Amir Mujkić, koji o ovom tradicionalnom iftaru u Tešnju kaže slijedeće:

“Zadovoljan sam jer sam i ove godine mogao doći, prisustvovati ovom iftaru, te se nadam da ću još mnogo ovakvih iftara doživiti. Također se zahvaljujem gosp.Sejdiću što uvijek doprinese ovakvom događaju”.

Saradnja Organizacije RVI općine Tešanj i ostalih boračkih populacija je neupitna što potvrđuje i prisustvo predstavnice Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Nure Mehić kao i predsjednika JOB-a Tešanj Adema Mahalbašića.

Kako kaže Nura Mehić za ZOS radio:” Svake godine prisustvujem ovom iftaru i  želim se zahvaliti Organizaciji RVI i predsjedniku Organizacije na uvijek ugodnom druženju uz iftare.”

Na licima članova RVI bilo je nemoguće a ne primijetiti radost zbog ponovnog susreta.

Predsjednik Organizacije RVI općine Tešanj Muharem Sejdić i ove godine je kao domaćin ovog iftara, pobrinuo se za svakog gosta pokazujući još jednom da svi članovi ove
Organizacije kao i prijatelji iste, u njegovom srcu imaju posebno mjesto. Ova činjenica ni ne iznenađuje s obzirom da sami članovi RVI mogu najbolje razumjeti jedni druge i imati poštovanje za ono što jesu.  Kako su dosada bezbroj puta isticali iz Organizacije RVI općine Tešanj, njenim članovima ne treba puno toga, topla ljudska riječ i poštovanje onoga što
jesu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Međunarodni dan babica: Ovo je najljepša i najodgovornija profesija

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine,...

Godina dana od rastanka s Senadom Brkom: U Tešnju praznina bez njegovog lika i dobrih djela

Na današnji dan napustio nas je Senad Brka. Podjsećamo, Nakon iznenadne,...

Firma Euro Oniks prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...